Opnieuw en opnieuw komt de schoorsteenbrand in de media naar voren. Echter brandt niet de schoorsteen zelf maar brandt het roet erin. Professioneel gaat het om het om de zogenaamde ''Roetbrand''

Roetvorimng- we leggen het fenomeen uit

Je hebt het misschien al eerder gezien: lelijke gele en bruine vlekken langs de buitenkant van een schoorsteen. Dit kan in verband worden gebracht met een onaangename geur. Maar wat kun je eraan doen als je zoiets ontdekt in je gebouw? En hoe kun je dit, vaak fatale, fenomeen ooit krijgen? We leggen de oorzaken van roet uit en wat u preventief kunt doen

Koopt u een pelletkachel om te stoken met korrels van geperste houtsnippers (houtpellets)? U komt dan waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie.

Wij willen u wel informeren dat U pellets niet met houtpallets mag verwarren aangezien die voor transport gebruikt worden.

Kenmerken van een RVS rookkanaal

Iedereen die een rookkanaal buitenshuis gebruikt of van plan is om een van Tecnovis de 'dubbelwandige roestvrijstalen rookkanaal te gaan installeren, heeft misschien een mysterieuze rij letters en cijfers opgemerkt. Dit zijn de zogenaamde "kenmerken van het rookkanaal" en een zeer compacte weergave van de prestatieverklaring.

Kortom, de installatie van een rookkanaal buitenshuis is geen rocket science. Er zijn op maat gemaakte rookkanaal kits beschikbaar op de markt en er zijn ook tal van montage-instructies en tutorials op het internet. Toch moet je eventjes goed nadenken voordat je het rookkanaal op de muur gaat installeren.

Als u een kachel op een gemetselde schoorsteen of roestvrijstalen rookkanaal wilt aansluiten, moet u vooral op de brandbeveiliging letten. Met moderne muurdoorvoeren kan dit snel en eenvoudig worden bereikt. Hier leert u zelf hoe u een brandwerende muurdoorvoer bevestigd en hoe deze de nodige bescherming biedt.

Wat is er mooier dan het gezellige geknetter van een warm vuur in je eigen woonkamer wanneer de temperatuur buiten oncomfortabel wordt? De verwarmingskosten, die u kunt besparen als eigenaar van een kachel zijn groot. Een kachel kan niet alleen een stijlvolle toevoeging zijn aan het interieur, maar het kan ook echt kostenbesparend zijn.

In Nederland mochten we mid Maart al een beetje genieten van de lentekriebels: dankzij de gemiddelde temperaturen van 10-12 graden Celsius overdag werden we verleid tot een lekker ontspannen kopje koffie op het terras.

Wanneer u een rookkanaal in uw huis installeert, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden.
Kies allereerst of je een buitenkoker wilt installeren, of je het een binnenkanaal wilt of dat je gewoon je interieurkanaal voor metselwerk wilt renoveren.

Meten is weten, gissen is missen

Er zijn veel redenen waarom de installatie van een roestvrijstalen rookkanaal of de daaropvolgende uitbreiding via een roestvrijstalen rookkanaal nuttig of zelfs noodzakelijk is. Allereerst heeft elke haard een rookkanaal nodig, zodat de ontstane rookgassen veilig kunnen worden omgeleid.

De meeste huiseigenaren hebben zich nooit afgevraagd over de lengte van hun rookkanaal. Waarom zouden ze? Door het rookkanaal van de openhaard of pelletkachel wordt de rookgas vrijgegeven maar er is nog veel meer gaande en er komt nog veel meer bij kijken. Afgiftedruk hangt grotendeels af van de lengte van het rookkanaal. Wist u dat?

Iedereen die een open haard of kachel heeft gekocht, weet hoe belangrijk de juiste brandbeveiliging is. Om uw huis zo brandveilig mogelijk in te richten, is een brandwerend paneel of een vonkenvangplaat nodig voor uw haard. Hier leert u alles wat u moet weten over dit onderwerp.

Seite