Open haard: het is tijd om er een in te bouwen!

Een open haard is tegelijkertijd een element van schoonheid in uw huis waardoor u een extra verwarming krijgt en het plezier heeft om tijd naast het vuur door te brengen.

Moderne condensatietechnologie wordt gekenmerkt door een maximaal energieverbruik. Om condensatietechnologie te gebruiken, is het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal ook mogelijk. Dit kan zowel enkelwandig als dubbelwandig worden gekozen. Bovendien moet de roestvrijstalen rookkanaal geschikt zijn voor natte omstandigheden.

Waarom? Voor een efficiënte verbranding is een goede trekkracht essentieel. In veel gevallen kan de natuurlijke trek worden verstoord waardoor rook niet kan worden afgevoerd. De rookafzuiging kan een betere trek leveren die veiligheid en efficiëntie biedt voor rookafvoer uit rookkanalen terwijl de trek en verbranding in de houtkachel op openhaard wordt verbeterd. Zoekt u een rookgasventilator, wij hebben momenteel een compleet assortiment geschikt voor alle schoorsteen rookkanalen, geschikt voor alle gas- of oliebrandstoffen.

Waar kan ik een rookkanaal kopen?

Een rookkanaal, een kachelpijp , een pelletkachel , een houtkachel of rookkanaal elementen kunt allemaal goedkoop online kopen bij schoorsteenhandel.nl

Kan ik een rookkanaal, kachelpijp, pelletkachel, houtkachel of rookkanaal elementen kopen op het internet? U zult zich dit waarschijnlijk nooit hebben afgevraagd, maar het antwoord is uiteraard “ja dit kan”. Voor andere producten, zoals boeken of concertkaartjes is dit inmiddels vanzelfsprekend, maar bij een rookkanaal, pelletkachel, houtkachel of een kachelpijp denkt u er niet meteen aan om dit online te kopen. Bij ons kan het!

Pelletkachel: de 7 belangrijkste vragen

De aanschaf van een pelletkachel is een doordachte operatie, die in verschillende fasen wordt uitgevoerd. Het is een langetermijninvestering die de voordelen combineert en economie, autonomie, comfort en stijl met elkaar verbindt. De Schoorsteenhandel.nl bespreekt de meest voorkomende vragen om u te helpen bij uw eerste stappen.

Zijn rookmelders verplicht?

Rookmelders zijn in Nederland niet verplicht om te hebben, dit in tegenstelling tot een aantal landen om ons heen, zoals Engeland en Frankrijk. Wel is het zo dat nieuwbouwwoningen (vanaf 2003) standaard voorzien moeten zijn van een rookmelder. Deze wetgeving heeft in 2012 een upgrade gekregen. Sinds dat jaar moeten ook alle woningen die gerenoveerd worden, voorzien worden van een rookmelder. Wij adviseren u contact op te nemen met de lokale autoriteiten (gemeente en brandweer) om in kaart te brengen wat de eisen binnen uw gemeente zijn. Dit geldt ook voor België

Pelletkachels: MCZ

MCZ, de Italiaanse marktleider op het gebied van kachels en open haarden, is een van de eerste bedrijven die in de jaren negentig het pelletsysteem in haar assortiment introduceerde als een alternatief voor het klassieke houtverwarmingssysteem.

Mocht u op zoek zijn naar een nieuwe openhaard, dan kan er gekozen worden voor een inbouwhaard of voor een inzethaard. Heeft u niet altijd willen weten wat het verschil nu is? Wij zullen het onthullen in deze blog!

Wat is de beste locatie van een rookkanaal?

Een rookkanaal is een investering op lange termijn en het is daarom de moeite waard om de juiste rookkanaal naar behoren te installeren. Het is gemakkelijk om fouten te maken bij het kiezen en plaatsen van een rookkanaal, dus hier zijn enkele betrouwbare tips die u zullen helpen problemen te voorkomen en de beste prestaties van uw schoorsteen en uw hout- of pelletkachel te krijgen.

Opnieuw en opnieuw komt de schoorsteenbrand in de media naar voren. Echter brandt niet de schoorsteen zelf maar brandt het roet erin. Professioneel gaat het om het om de zogenaamde ''Roetbrand''

Roetvorimng- we leggen het fenomeen uit

Je hebt het misschien al eerder gezien: lelijke gele en bruine vlekken langs de buitenkant van een schoorsteen. Dit kan in verband worden gebracht met een onaangename geur. Maar wat kun je eraan doen als je zoiets ontdekt in je gebouw? En hoe kun je dit, vaak fatale, fenomeen ooit krijgen? We leggen de oorzaken van roet uit en wat u preventief kunt doen

Koopt u een pelletkachel om te stoken met korrels van geperste houtsnippers (houtpellets)? U komt dan waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie.

Wij willen u wel informeren dat U pellets niet met houtpallets mag verwarren aangezien die voor transport gebruikt worden.

Seite