Biomassa gebruiken voor betere prestaties van uw schoorsteen?

Wist u dat Hout, houtkorrels en pellets primaire bronnen ijn van biomassa-energie. Het gebruik van biomassa voor verwarming heeft veel voordelen. U hoeft niet langer te ergeren wanneer uw elektriciteitsrekening aankomt of uw gasflessen te verbergen. Kies eenvoudig een geschikte kachel, zoals een houtkachel of een pelletkachel .

 

Biomassa verwijst naar alle organische plantaardige of dierlijke materialen die worden gebruikt om een energiebron te creëren, het is een hernieuwbare energie. Vandaag presenteren we de voordelen van deze brandstof, zowel financieel als ecologisch, omdat de kwaliteit van uw verwarming afhankelijk is van uw brandstof.

Onze mening is positief, deze brandstof is een vooruitgang voor het milieu. Dankzij nieuwe technologieën en meer diepgaande studies over biomassa kunnen we hier beter gebruik van maken. Dit stelt ons in staat om tegelijkertijd aan verschillende eisen te voldoen, zoals het creëren van warmte, elektriciteit en brandstoffen. Dit beperkt de uitstoot van broeikasgassen, het is een alternatief voor de opwarming van de aarde. Met minder gevaarlijke opslag in vergelijking met andere brandstoffen.

 

 

De voordelen van biomassa
 

Respect voor de natuur, hernieuwbare energie, zo onuitputtelijk met duurzaam bosbeheer. Dit helpt bossen te regenereren met respect voor de natuur.

 

 

 

Hout is de goedkoopste energie op de markt, grotendeels voor elektriciteit en gas. Pellets, die iets duurder zijn, blijven zeer concurrerend en hebben een beter rendement.

 

 


Houtkachels en pelletkachels zorgen voor een vleugje gezelligheid. Ze zijn zeer ontworpen en passen in elke interieurstijl terwijl ze een warme en aangename warmte aan uw huis geven.

 

 

 

Uitgebreike keuze aan pelletkachels

 

 

Kies je brandstof

Hout:
Het belangrijkste punt bij het kopen van hout is om de kwaliteit te waarborgen. Er moet veel belang worden gehecht aan het vochtgehalte dat niet hoger mag zijn dan 20% (minimaal 18 maanden drogen). Kies stammen met kwaliteiten G1 (voor hardheid) en H1 (voor vochtigheid).

Om te controleren of het hout droog is, voert u enkele tests uit:

Aanraken en uiterlijk (licht en geventileerd hout).
Door twee stammen tegen elkaar te tikken, moet u een zeer droog geluid krijgen (als het geluid saai is, is het hout nat).
De schors van droog hout kan gemakkelijk worden afgepeld zonder te forceren.
 

De korrels:
Pellets kunnen in zakken of in bulk worden gekocht. Om de best mogelijke opbrengst te verkrijgen en om te voorkomen dat de pan verstopt raakt, is het van essentieel belang om pellets van goede kwaliteit te kiezen. Er zijn drie te vertrouwen certificeringen, NF (Frans label), DINplus (Duits label), ENplus (Europees label). En let dus op:

  • De grootte van uw pellets: kies een diameter van ongeveer 6 tot 8 mm en een lengte van 2 tot 3 cm.
  • Een boetebedrag van minder dan 1%.
  • Lage luchtvochtigheid, 8 tot 10%.
  • Zonder aanwezigheid van additieven.
  • Met een hoge calorische waarde, ongeveer 5 kW / kg.

 

 

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met onze experts via ons email info@schoorsteenhandel.nl of telefonisch op het nummer 020 210 50 03

Commentaar schrijven

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.