Alles over flexibele kachelpijpen

Flexibele kachelpijp

Wilt u een apparaat aansluiten op uw bestaande schoorsteenkanaal, maar het is te oud, te groot, niet waterdicht genoeg? Het flexibele kachelpijp speelt een cruciale rol bij de goede werking van uw verwarmingstoestel. 

Voor uw veiligheid biedt Schoorsteenhandel.nl complete schoorsteenkits aan.
Behuizing bestaat uit het introduceren van een nieuwe flexibele of stijve kachelpijp in een reeds bestaande metselwerkpijp, om te profiteren van een goede schoorsteenbrand die zowel efficiënt is qua prestatie als betrouwbaar qua veiligheid.

Waarom een flexibele rookkanaal?
De belangrijkste reden voor het maken van een mantel is het garanderen van een goede afdichting van de buis omdat een rookkanaal die niet geïsoleerd is of een slechte afdichting heeft, soms aanzienlijke schade kan veroorzaken:

In feite kan dit in het minst ernstige geval een slechte trek en overmatig brandstofverbruik veroorzaken. Degenen die grotere hoeveelheden bister zullen veroorzaken, omdat de condensatie van de waterdamp sneller plaatsvindt tijdens het afkoelen van de dampen. De op de muren afgezette bister vormt roet, waardoor u vaker moet vegen.
De belangrijkste reden voor het maken van goede slangen is de rookgasafvoer. Als het rookkanaal defect is, kan er rook in de rug ontstaan, wat hoesten of erger koolmonoxidevergiftiging kan veroorzaken.
Om nog maar te zwijgen van het feit dat hoogwaardige slangen schoorsteenbranden helpen voorkomen, begunstigd door de overvloedige aanwezigheid van bister, een ontvlambaar residu.
 

 

 

De flexibele dubbelwandige slang heeft gladde binnenwanden, een externe markering geeft de richting van de rookafvoer aan die in acht moet worden genomen. Het kan zich aanpassen aan alle verbindingsconfiguraties.

 

 

 

 

 

 

Flexibele of stijve buizen?

Afhankelijk van de vorm van de leiding heeft u de keuze tussen de stijve of flexibele buis die de bochten van de afwijking volgt.

Of het nu een flexibele of stijve behuizing is, het mag geen hoek groter dan 45 graden hebben

Volgens de normen moet er een minimum sectie van de behuizing voorzien worden voor:

180 mm bij open haard
150 mm voor kachel of inzethaard met gesloten deur
180 mm voor open haard of deurinzet
Bij de uitgang van het dak moet het kanaal de nok met minstens 40 cm overschrijden, in aanwezigheid van een constructie binnen een straal van 8 meter en waarvan de nok groter is dan die van uw huis, moet uw kanaal 40 cm hoger zijn dan de hoogte van deze constructie.

Kies de maat gelijk aan of groter dan die van uw kachel.

De regels om te respecteren

 

Naast het feit dat het schoorsteenkanaal moet worden uitgevoerd in overeenstemming met DTU24.1, zijn er basisregels die in acht moeten worden genomen:

Het bestaande kanaal moet voor elke operatie worden geveegd
De leiding moet over de gehele lengte worden omhuld
De metselpijp moet worden geventileerd
Een afsluitplaat en een hoed zijn verplicht
Het is essentieel om compatibele accessoires te gebruiken
 

Hoe maak je een flexibele behuizing in fasen?

Voor een omhulsel moeten twee mensen aanwezig zijn, één op het dak en de andere onder aan de schoorsteen.

Het is noodzakelijk om de lengte van de buis te meten en daar met 30 tot 40 cm te vergroten.

tubing-inox-blog_chemineeo De flexibele slangen kunnen worden gesneden met een metaalzaag of met een slijper, met één hand voorzien van een metalen schijf. De snijkant kan erg scherp zijn, u moet beschermende handschoenen dragen.

De slang kan door de bovenkant van het kanaal lopen. Iedereen op het dak moet een veiligheidsharnas dragen en zichzelf vastzetten met een touw.

 

 

 

 

 

 

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met onze experts via ons email info@schoorsteenhandel.nl of telefonisch op het nummer 020 210 50 03 

Commentaar schrijven

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.