Rookkanaal voor buiten bestemd tegen hagel

Wees op je hoede - Hagel kan schade verrichten op je rookkanaal. Deze ijsbommen kunnen uw dak ernstig beschadigen. Hetzelfde geldt voor uw buitenrookkanaal.

 

 

Stormachtige zomerdagen zijn voorkomend, wat betekent dat harde wind en zware hagel een externe rookkanaal kunnen beschadigen. Schoorsteenreparatie werkzaamheden dienen bij slecht weer tijdig te worden uitgevoerd, zodat de rookkanaal in de winterperiode goed kan blijven functioneren voor de woning.

 

Het renoveren van uw rookkanaal en de rookafvoercircuits, meer dan enig ander element bij de bouw van uw etablissement, is essentieel om de integriteit en goede staat van uw vastgoedkapitaal te behouden.

 

Als u hagelschade aan uw buitenkanaal vermoedt, is het belangrijk om dit aan te pakken met uw schoorsteenveger voordat uw probleem escaleert tot een duurder probleem van beschadigd van het rookkanaal en eventuele waterschade.

 

Documentschade veroorzaakt door hagel

Als een rookkanaal schade oploopt door hagel, is het belangrijk om contact op te nemen met een schoorsteenspecialist om de reparatie uit te voeren. Zorg ervoor dat u eventuele schade aan uw schoorsteensysteem als gevolg van een hevig onweer documenteert. U kunt foto's maken van de duidelijke schade.

Stalen rookgasafvoerbuizen met flinke deuken en krassen zijn de belangrijkste indicator van hagelschade. Een beschadigde schoorsteenkap moet altijd worden gerepareerd (indien mogelijk) of vervangen door een nieuwe. Zelfs als hagel alleen om cosmetische redenen de buitenkant van een schoorsteen heeft beschadigd, moet de huiseigenaar nog steeds toegang hebben tot een verzekering, zodat hij professionals kan inhuren om het probleem op te lossen.

U moet ervoor zorgen dat u het regelmatige onderhoud van uw schoorsteen volgt om te kunnen profiteren van uw inspectie na storm. Dan kan uw verzekeraar beter vaststellen of er iets is veroorzaakt door een storm.

 

Reparatie diensten

Buitenschoorsteen-voor-houtkachel Scheuren en spanning door een schoorsteenkanaal kunnen grote problemen veroorzaken voor een huiseigenaar; Het is daarom belangrijk om een ​​leiding direct na een gemelde hagelbui te laten inspecteren. Als er schade wordt geconstateerd, moet contact worden opgenomen met de verzekeringsmaatschappij en moet een schadeclaim worden ingediend. Een schade-expert beoordeelt het schoorsteenkanaal van de eigenaar. Hij of zij zal op zoek gaan naar tekenen van hagelbuien, krassen, lekke banden en meer.

Als een schoorsteenpijp schade oploopt door hagel of storm, is het belangrijk om voor reparatie contact op te nemen met een schoorsteenspecialist.

Soms zullen algemene timmerlieden of dakdekkers beweren dat ze in staat zijn om een ​​schoorsteenpijp te repareren, maar het is het beste om gekwalificeerde schoorsteenexperts in te huren voor dit soort taken. Degenen met een lange geschiedenis van werken in de rookgasafvoerindustrie zullen beter werk leveren bij het repareren, herstellen en voorkomen van toekomstige problemen als het gaat om het rookkanaal en al zijn onderdelen, zoals de motorkap, de luik voor schoorsteenveger, gootdak, T-aansluiting en meer.

 

Uw Rookkanaal repareren

De schoorsteen moet net zo goed gekozen worden, net als alle andere elementen van het dak (bekleding, materialen, isolatie, etc.), de keuze is breed maar moet wel goed passen bij de gewenste prestatie van je woningbouwproject, alles door het esthetisch te integreren.

Als je schoorsteenproblemen hebt als gevolg van hagelschade, is de kans groot dat je ergens een lek hebt. Als u na een storm een ​​lek heeft, wordt dit meestal veroorzaakt door een beschadigde of ontbrekende schoorsteenkap of knipperen. Het gootstuk beschermt de kruising van de schoorsteen en het dak. Als wind, hagel of regen het flitsen zelfs maar een klein beetje verplaatsen, kan dit een lek veroorzaken. Dit lek kan zowel het metselwerk als de muren en plafonds van uw huis beschadigen! Evenzo, als uw schoorsteenkap is beschadigd, verplaatst of van de schoorsteen is gescheurd, kan dit een lek veroorzaken in het schoorsteenkanaal. Rookkanalen voor houtkachels en pelletkachels zorgen voor de ventilatie van het huis en optimaliseren de werking van de verwarming.

Een schoorsteenkap is een belangrijk accessoire dat aan het uiteinde van het kanaal wordt bevestigd en het doel is om te voorkomen dat regenwater, hagel, sneeuw of puin (bijvoorbeeld planten) het kanaal binnendringt en van schade aan de schoorsteen.

Het gebrek aan onderhoud van uw schoorsteen kan verschillende gevolgen hebben:

• waterinfiltratie veroorzaakt door externe degradatie

• de verspreiding van koolmonoxide in het appartement vanwege de slechte afdichting van het kanaal

• het risico van ongevallen of letsel van derden bij vallende materialen

 

Roestvrij staal RVS

Kanalen van roestvrij staal worden beschouwd als een van de meest ongevoelige kanalen voor hagel. In tegenstelling tot andere buismaterialen is staal binnen 50 jaar of langer bestand tegen hagel, net als nieuw.

De meeste deuken die we zouden zien als gevolg van de hagel zouden alleen cosmetisch zijn, de integriteit van het dak zou nog intact zijn. Soms kunnen individuele deuken worden verwijderd of kunt u beschadigde panelen vervangen of bedekken met nieuwe bijpassende panelen.

 

 

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met onze experts via ons email info@schoorsteenhandel.nl of telefonisch op het nummer 020 210 50 03

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.