Brunner Inzethaarden

BRUNNER is een traditioneel familiebedrijf en toonaangevend producent van houtbrandtechniek voor de ambachtelijke kachelbouw.

 

De fabrikant Brunner is een traditioneel familiebedrijf en wordt beschouwd als de toonaangevende fabrikant van houtverbrandingstechnologie voor de bouw van ambachtelijke kachels. Zijn inzethaard met schuifdeur bevat al zijn kennis en vaardigheden, evenals zijn claim, waarmee hij een reputatie heeft opgebouwd gedurende tientallen jaren van het bouwen van de hoogste kwaliteit ovens die vandaag beschikbaar zijn. Dit alles is 100% "Made in Germany" en heeft een productlevensduur van meer dan 25 jaar.

 

Brandkamervarianten

Optische brandkamervarianten Voor enkele uitgezochte haarden bieden wij de brandkamers in verschillende uitvoeringen aan.

 

"Easy-lift"
Een schuifdeur kan niet eenvoudiger worden geopend!

Hierachter ligt onze oplossing voor soepel lopende en duurzame schijfmechanica. Wanneer geopend, tilt de deur het schoorsteenlichaam op en glijdt omhoog. Alleen wanneer de deur sluit, beweegt het afdichtingsoppervlak automatisch naar het schoorsteenlichaam. Deze deurgeleider, die uniek is voor schoorstenen, is eenvoudig te gebruiken en zorgt voor een duurzame en permanent gesloten deurafdichting.


"Click-clack"
Open het venster met een druk op de knop.

Schuifdeuren voor het reinigen van het kijkvenster kunnen niet gemakkelijker worden bediend! Zonder handmatige vaardigheden en prutsen. Een simpele klik en de deur klapt naar voren - met ronde glazen ruiten en open haarden aan de zijkant. De binnenruit kan moeiteloos worden gereinigd.

 

 Op welke manier tot een zuivere ruit?

Het geheim van een zuivere ruit. Constructie, schoorsteenonderdruk, houtvochtigheid, vulhoeveelheid en bediening hebben een belangrijke invloed De constructie: Bij BRUNNER is de verbrandingsluchtvoering zo uitgevoerd dat de instromende lucht voor het zichtvenster het neerslaan van roet en stofdeeltjes vermindert. Het deurprofiel en de ruitvoering verhinderen dat dit beschermingsscherm door ondichtheden verstoord wordt. Er zet zich geen roet neer op de ruit. Kleine, rechte ruiten blijven het langste proper. Twee- of driezijdige glasconstructies (Hoek- en Panoramahaarden) met turbulente stromingen in de hoeken, moeten vaker gereinigd worden. De schoorsteenonderdruk: Een te hoge of te lage schoorsteenonderdruk kan niet door de instelbare verbrandingsluchtopeningen gecompenseerd worden. Bij deze randvoorwaarden ontstaan stromingen die een grotere roetafzetting veroorzaken.

Dit heeft BRUNNER door de Sissi-klep technisch geoptimaliseerd . De werking bij slechte weersomstandigheden kan echter niet vermeden worden en moet als uitzonderlijk aanvaard worden. Houtvochtigheid, vulhoeveelheid en bediening De kwaliteit van de brandstof en de hoeveelheid hebben een duidelijke invloed op de zuiverheid van het zichtvenster. Alleen met droog brandhout (restvocht < 20 %) in de voorgeschreven hoeveelheid en bij een correcte bediening, worden de vereiste temperaturen en stromingsvoorwaarden voor de ruitspoeling bereikt. Wanneer de temperatuur in de brandkamer te laag is, condenseren de hete rookgassen tegen het koude ruitoppervlak ondanks de ruitspoellucht. De ruit wordt vuil en roet zet zich erop neer.

 

 

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met onze experts via ons email info@schoorsteenhandel.nl of telefonisch op het nummer 020 210 50 03

Commentaar schrijven

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.