Olsberg: Duitse kwaliteit sinds 1577

Olsberg: Duitse kwaliteit sinds 1577. Al jaren voldoet de kachelfabrikant Olsberg aan de wensen en behoeften van zijn klanten. Dit geldt voor al het gietijzer, plaatstaal, aluminium en natuurlijk roestvaststaal. De houtkachel van Olsberg is een schoolvoorbeeld van de Duitse degelijkheid.

De evolutie van Olsberg


Zoals innovatieve technologie en een kleine "bundel van energie" optimaliseer het verwarmingscomfort. Aan het begin van de ontwikkeling was de belangrijkste vraag wat Olsberg traditioneel onderscheidt:

  • Ervaring
  • Expertise
  • Creativiteit.

Op basis hiervan werd een innovatieve gemaakt Concept dat gebruik maakt van een bewezen technologie met de mogelijkheden van een combineerde interessante brandstof en maakte er het beste van.

 

Olsberg pelletkachels.


De pellets, kleine pellets gemaakt van houtsnippers en zaagsel, worden voornamelijk gebruikt als hernieuwbare energiebron gewaardeerd. Ze zijn geschikt als verwarmingsmateriaal voor kachels omdat hun huiselijke esthetische kwaliteiten met hoge efficiëntie en eerste klasse Sluit  gebruiksgemak aan. Brandstoftoevoer en verbrandingsregeling zijn b.v. in principe automatisch geregeld. Het aansteken en bijvullen van de brandstof is verleden tijd. In het water, met het verwarmingssysteem aangesloten variant, wordt een groot deel van het verwarmingsvermogen gebruikt om te verwarmen en Om huishoudelijk water te verwarmen. Extra comfort!

 

OEC - OLSBERG EFFICIENCY CONTROLLER

De OEC is een ingebouwde sensor die de luchttoevoer in de kachelregelt. Het controleert constant de temperatu
ur in het afvoergas en vergelijkt het met de ideale omstandigheden en past dit aan. De servomotor zorgt ervoor dat de hoeveelheid verbrandingslucht goed geregeld wordt.
 
Geoptimaliseerd verbrandingsproces met de OEC door:
  • Rookgastemperatuurgestuurde luchttoevoer
  • Sensor in de deur
  • Melding voor bijvullen
  • Optimale zuurstofverhoudingen

 

 

 

LAAG VERMOGEN EN HOOG RENDEMENT

Door de hoge verbrandingskamer en de halfronde vorm van het glas van de kachel is er een groot vuurzicht en daar genieten veel mensen van. Wat de Olsberg kachels onovertroffen maakt, is de manier waarop het vermogen laag gehouden kan worden en het rendement hoog. Het vermogen van deze kachels blijft laag, omdat ze een kleine stookbodem hebben, waardoor er minder hout in de kachel gelegd kan worden en er minder warmte zal ontstaan. Bovendien hebben deze kachels een hoog rendement. Zelfs bij een erg laag vermogen kan er een rendement van 80% behaald worden. Deze speciale combinatie maakt de Olsberg zo bijzonder!
 
Door het lage vermogen van de kachel is het ook mogelijk om een grote houtkachel in een kleine woning te plaatsen, omdat er niet een teveel aan warmte ontstaat.
 
Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met onze experts via ons email info@schoorsteenhandel.nl of telefonisch op het nummer 020 210 50 03 

Commentaar schrijven

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.