De MCZ Cute Air 8KW - Wat een Topper!

Een van de buitengewone modellen in MCZ's brede assortiment is de pelletkachel CUTE Air, die dankzij de compacte afmetingen en verfijnde details bijzonder geschikt is voor kleine woonruimte´s.

Welke voordelen biedt een kachel?

U wilt weten welke kachel het beste bij u past? Hier vindt u tips en nuttige informatie, alles over een rookkanaal en kachel.

Kan condensatie de schoorsteen beschadigen?

Behoort u tot de huiseigenaren die zich ooit een van deze vragen hebben gesteld:
Waarom is de schoorsteen zo nat? Waarom brokkelt het gips af? Waar komen deze donkere verkleuringen vandaan bij de open haard?
De reden voor dergelijke problemen rond de schoorsteen, of u nu vaste brandstoffen of vloeibare brandstoffen gebruikt, is zogenaamde natte schade.

De schoorsteenveger is verantwoordelijk voor de inspectie van de binnenkant en de buitenkant van uw schoorsteen. Hij is in alle aangelegenheden met betrekking tot het onderwerp rookgaskennis en adviseert ook graag over bijvoorbeeld de daaropvolgende installatie van een kachel.

U wilt een houtkachel installeren en denkt aan de rookgasdamp dat ontstaat in het rookkanaal? Omdat het niet altijd eenvoudig is om uw weg te vinden in de kachelpijp, begeleidt Schoorsteenhandel.nl u bij uw installatie. De kachelpijp die verantwoordelijk is voor het afvoeren rookgas dampen heeft 2 hoofdonderdelen. Eerst kachelpijp die zich in uw woonkamer bevindt, vervolgens het tweede deel van het kanaal door de zolder en eindigt bij het dak. Vandaag willen we dit eerste deel presenteren, het onderdeel dat je elke dag in je woonkamer zult zien, degene die moet voldoen aan technische, esthetische en aan alle veiligheid seisen.

Steek je vuur moeiteloos aan, het is mogelijk! Heb je gehoord van de top-down methode? Zoals de naam "van boven naar beneden" aangeeft, is het een kwestie van omkeren van onze ontstekingsgewoonten. Als je het nog niet hebt geadopteerd, kijk dan hoe je je vuur van boven kunt aansteken, zoals kaarsen. Zuiniger en ecologischer, maakt de top down-methode het mogelijk om uw rookkanaal minder vuil te maken.