Brandwerende muurdoorvoer voor een roestvrijstalen rookkanaal - een eenvoudige en snelle montage

Als u een kachel op een gemetselde schoorsteen of roestvrijstalen rookkanaal wilt aansluiten, moet u vooral op de brandbeveiliging letten. Met een moderne muurdoorvoer kan dit snel en eenvoudig worden bereikt. Hier leert u zelf hoe u een brandwerende muurdoorvoer bevestigd en hoe deze de nodige bescherming biedt.

Wilt u een kleine werkplaats in uw tuin of een huisje te verwarmen of blokhut gemaakt van hout, moet u speciale aandacht te besteden in dit verband naar de bescherming en afhankelijk woonwijk aan de desbetreffende nationale voorschriften te vuren. Vergeet niet om de locale choorsteenveger op tijd bij uw plannen te voegen. 

Optimale brandbeveiliging hoeft dankzij de nieuwste technologieën niet ingewikkeld te zijn. Een kant-en-klaar muurdoorvoer voor uw rookkanaal dat door een huismuur of een dak moet lopen, biedt aantoonbaar discrete en effectieve bescherming. Moderne muurdoorvoeringen bestaan ​​uit onbrandbaar materiaal zoals calciumsilicaat en hetzelfde in de gerede montageset geleverd. De set bevat alle componenten die nodig zijn voor brandbeveiliging, die eenvoudig te installeren zijn.

Alles waar u op moet letten en een kleine bouwhandleiding vindt u in het volgende artikel.

 

De nodige voobereidingen die dienen ondernomen te wordeen vóór de installatie

Controleer of u bestelde montageset helemaal volledig afgeleverd bij u is. Het dient geleverd te worden met de volgende delen:

 

  • Een brandwerende muurdoorvoer doos voor de genodigde wanddikte
  • Vier platen ter verwarmingshitte bescherming
  • Een basisplaat van gips
  • Siliconen kit

Nadat u een kachelmodel en haar positie in de ruimte hebt gekozen, moet u uw wanddikte bepalen. De muurdoorvoeren zijn beschikbaar in verschillende wanddiktes van 120 mm tot 500 mm en voor alle gangbare buisdiameters, maar kan worden ingekort indien nodig de lengte beneden. Er bestaat helaas geen mogelijkheid om de muurdoorvoer uit te breiden.


Bij constante brandbeveiliging vergelijking met traditionele wanddoorvoeringen de moderne en compacte doorvoermof is met de afstand tot brandbare materialen te beperken tot 9 cm Het specifieke ontwerp staat en zeer weinig ruimte zonder structurele onderdelen verwijderd , Vanwege deze kenmerken, de muurdoorvoer is bijzonder geschikt voor woningen met houten frameconstructie omdat het maximale brandbeveiliging.

En zo werkt het

1. Brandwerende muurdoorvoeren bepalen de hoogte van de rookkanaal aansluiting en markeren de hoogte van de verbindingskabel. Het is het beste om de vierkante wandkanaalbox te nemen en deze op de gemeten positie op de muur te houden. Markeer de hoekpunten of traceer de omtrek van het kader om later langs de markeringen de muur te openen. Open de wand alleen met een geschikt gereedschap en zorg ervoor dat de opening 5 mm groter is dan de muurdoorvoerbak zelf.

 


2. Meet nu de wanddikte en breng de maat hiervan over naar de kist om deze o nodig te verkorten. Plaats de muurdoorvoer en lijm alles rondom de muur. Neem vervolgens de pleisterbasis voor de buitenkant van de muur en bevestig deze vanaf de buitenkant aan de wanddoorvoer. Om dit te doen, brengt u de lijm opnieuw aan op de buitenkant van de muurdoorvoer en schroeft u de basisplaat van het gips aan de muurdoorvoer. Nu kunt u het muurpleister terug op de gevel plaatsen. Zorg er ook voor dat de buitenste gewrichten van het muurkanaal worden afgedicht met een voegafdichting. Als u uw dampscherm op locatie hebt beschadigd of gescheiden, kunt u deze herstellen met de bijgeleverde dampschermfolie.

 

 

3. Neem nu de vier hittebeschermingsplaten en leg ze met de ruwe kant naar boven en de gladde kant op de vloer. Verbind deze zoals beschreven in de instructies en markeer vervolgens de cirkelvormige uitsparing van de rookgasafvoerbuis op alle vier gemonteerde panelen. Ook hier geldt dat de diameter van de getrokken buis 3-5 mm groter moet zijn dan die van de rookgasafvoer.

Nu kunt u de hittebeschermingsplaten op de muur monteren. Om dit te doen, bekleed u de ingebouwde muurdoorvoer van binnenuit met de bijgeleverde lijm. Druk de platen tegen de muurdoorvoer en lijn ze uit. De hobbels tussen de platen moeten ook worden gelijmd. Voor een betere grip, schroef de platen bovendien met gipsplaatschroeven op de muurdoorvoerdoos.

4. In de volgende stap kunnen de platen worden geslepen en gevuld terwijl het uitlaatsysteem van buitenaf kan worden gemonteerd. Nadat u het uitlaatsysteem hebt aangesloten, monteert u het onderdeel voor de wandbekleding van binnenuit door het in de binnenopening van de muurdoorvoer te steken. De oven kan nu worden aangesloten.

 

Niets kan uw volgende gezellige open haardavond in de weg staan. De voordelen van een afgewerkte muurdoorvoer zijn onder andere niet alleen de garantie van wettelijke brandveiligheid met minimale installatiekosten door droogbouw, maar ook de reductie van vervolgkosten. Op deze manier kunt u veilig genieten van veilige warmte in uw huis.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.