Langer is beter! Doel van een schoorsteen verlengstuk

De meeste huiseigenaren hebben nooit bezorgd over de lengte van zijn schoorsteen geweest. Waarom zouden ze? Door het schoorsteenkanaal van de haard of kachel naar de buitenlucht wordt vrijgegeven en nog veel meer is in het onderwerp kan niet worden ingeschakeld. Of is het? Vooral in energiezuinige nieuwbouw als passieve of lage energie gebouwen wordt gezien in toenemende mate buiten schoorstenen, die mede schitteren door lengte. We leggen uit waarom, althans voor het thema "schoorsteen" het dan maar de lengte zaken.

Als de haard voldoende afgifte druk maak en de verbranding goed plaatsvindt, is er gewoonlijk geen behoefte aan maatregelen. Echter, als de trek niet voldoende is, en dus ook de verbranding inefficiënt. Een schoorsteen verlengstuk kan een eenvoudige, maar zeer effectieve oplossing. In de eerste plaats wordt de fysieke schoorsteeneffect, welke door zuiging trekt de rook en werpt boven toe t extensie. Dus, hoe langer de schoorsteen des te efficiënter alles is. Ook zorgt ervoor dat de stijging van de schoorsteen uitlaat, dat de wijk is minder verstoord door de rookgassen. Als de eigen mond ook hoger dan de schoorstenen van de wijk, het risico dat de eigen schoorsteen trekt vreemde stoffen of rook van aangrenzende schoorstenen afneemt.

Soms is er ook een verhoogd risico op vallen lieren als gevolg van ruimtelijke condities. Dit kan een negatieve invloed hebben op de trek. Een schoorsteen verlengstuk kan dit gemakkelijk oplossen.

 

Varianten van de schoorsteen uitbreiding

Schornsteinverlängerung Schoorsteen uitbreiding Niet alleen is er een schoorsteen extensie. Als gevolg van de verschillende behoeften en motieven van de cliënt en, afhankelijk van de bouwkundige situatie, er zijn veel verschillende varianten. Hier een goed advies nodig heeft. De verantwoordelijke schoorsteenveger is een competente partner, maar ook de schoorsteen retailers vertegenwoordigt een niet-bindend advies u kan hebben.

Met betrekking tot de lengte van de schoorsteen uitbreiding wordt vaak gewerkt met de term "effectieve hoeveelheid". Deze term is gedefinieerd door de norm EN 15287-1 en accuraat is de afstand vanaf het rookgas inlaat in het uitlaatsysteem en de monding. 500mm tot 3.000 mm zijn vrij standaard extensies hier.

In principe zijn schoorsteen verlengstukken voor baksteenschoorstenen in enkelwandige en dubbelwandige uitvoering. Alleen de enkelwandige schoorsteen uitbreiding van de nodige maatregelen te gebruiken met betrekking tot een minimale hoogte wordt meestal gebruikt. In tegenstelling, de dubbelwandige schoorsteen verlenging kan namelijk het condensaat stengel en aldus de trein en efficiëntie. Zorg moet worden genomen om een ​​dikke isolatie van ongeveer 32,5 mm, waardoor de warmte blijft in de schoorsteen en daar werken. Andere opties betreffeb de afmetingen van de mond van de jaarrekening, de grootte van de montageplaat en de uitvoering van het slot. In de verbinding van de elementen een huls steekverbinding met een extra klemband zijn wenselijk. Dit geeft de schoorsteen extensie duurzaamheid.

De bedrijfstemperatuur van de schoorsteen verlenging moeten kunnen 600 ° C en het roestvast staal dient tenminste de kwaliteit 1.4571 / 1.4404 V4A hebben.

Er wordt hier gezegd dat niet alleen de lengte van belang is, het hangt ook natuurlijk af van de kwaliteit!

 

De rookkanaal gespecialiseerde handel biedt een breed scala aan hoogwaardige rookkanalen, schoorsteen verlengstukken en alle bijbehorende accessoires zoals rookgasventilators en diepgang begrenzers. Wij adviseren u ook individueel en vrijblijvend ons te contacteren per e-mail (info@schoorsteenhandel.nl), of per telefoon  020 210 50 03. Persoonlijk geven we U ook alle nodige advies en lichteb we in over alle gaande aanbiedingen.

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.