De schoorsteenveger - taken en verantwoordelijkheden op het gebied van een schoorsteen

De schoorsteenveger is verantwoordelijk voor de inspectie van de binnenkant en de buitenkant van uw schoorsteen. Hij is in alle aangelegenheden met betrekking tot het onderwerp rookgaskennis en adviseert ook graag over bijvoorbeeld de daaropvolgende installatie van een houtkachel of een pelletkachel en het bijbehorende rookkanaal .

De schoorsteenveger is verantwoordelijk voor de inspectie van de binnenkant en de buitenkant. Hij is in alle aangelegenheden met betrekking tot het onderwerp rookgaskennis en adviseert ook graag over bijvoorbeeld de daaropvolgende installatie van een kachel. Als de gemetselde schoorsteen wordt gebruikt door een primaire kachel, omvat de realisatie van een tweede schoorsteen vaak de installatie van een dubbelwandige roestvrijstalen rookkanaal . Voor dit doel zijn wettelijke richtlijnen van toepassing, die niet alleen de vorm, hoogte en diameter van de roestvrijstalen schoorsteen voor het object hebben. Kortom, de competentie van de schoorsteenveger is verdeeld in vier activiteitengebieden: neutraal advies, veiligheid, milieubescherming en brandbeveiliging. De taken van de hedendaagse schoorsteenveger omvatten de acceptatie van stookinstallaties, het bijhouden van een vegenboek en het uitgeven van de haardaanduiding en, ten slotte, de regelmatige uitvoering van de haardshow. Dit moet binnen zeven jaar twee keer worden gedaan. Ongeacht het type stookinstallatie, mogen de officiële activiteiten alleen worden uitgevoerd door de bevoegde districtsschoorsteenveger.

 

 

Taken van een schoorsteenveger
De activiteiten van een schoorsteenveger zijn veelvuldig en betreffen planten die een rookafvoer nodig hebben, zoals een roestvrijstalen schoorsteen. De inspectie van stookinstallaties en bijbehorende metingen moeten regelmatig door specialisten worden uitgevoerd. Installaties die tijdens bepaalde onderhoudsintervallen moeten worden geïnspecteerd, zijn pelletverwarmers, gasverwarmers, gasgestookte waterverwarmers en olieverwarmers. De schoorsteenveger voert in dit verband de reiniging en inspectie van schoorstenen uit. Daarnaast worden ook metingen uitgevoerd om te zorgen voor naleving van wettelijke richtlijnen. Als u bijvoorbeeld een roestvrijstalen schoorsteen wilt installeren, moet u zeker een schoorsteenveger vragen naar de juiste omstandigheden. Afhankelijk van de regio en de omgeving zijn er verschillende vereisten. Dit gaat niet alleen over brandveiligheidsvoorschriften of milieubescherming, maar ook over de hoogte die de geselecteerde roestvrijstalen schoorsteen moet hebben, zodat gebouwen en bewoners in de buurt er geen last van hebben.

 

Schoorsteenveger inhuren

 Als u echter vandaag een kachel wilt inbouwen, kunt u een onafhankelijke dienstverlener inhuren om het project te implementeren. De benodigde training, instructies en certificeringen zijn verkrijgbaar bij elke serviceprovider. Alleen de definitieve acceptatie moet worden gedaan door de districtsschoorsteenveger. Een inbedrijfstelling van de kachel met roestvrijstalen schoorsteen kan alleen plaatsvinden als de brandweer op de hoogte is gebracht. Vooraf moet altijd een professioneel advies worden gegeven, omdat enkele punten in acht moeten worden genomen met betrekking tot brandbeveiliging en veiligheid. Roestvrij stalen schoorstenen kunnen niet alleen worden gebruikt voor aanvullende verwarmingssystemen, maar kunnen ook worden beschouwd als een schoorsteen voor de hoofdwarmtebron. Omdat roestvrijstalen schoorstenen systemen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, worden ze gekenmerkt door een extreem lange levensduur. Bovendien kunnen de schoorsteensystemen individueel worden aangepast aan de gegeven vereisten, zodat een ongecompliceerde en comfortabele installatie mogelijk wordt gemaakt. Vraag het eindelijk aan je bevoegde districtsschoorsteenveger - gelukkig is er de schoorsteenveger.

 

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met onze experts via ons email info@schoorsteenhandel.nl of telefonisch op het nummer 020 210 50 03 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.