Welke voordelen biedt een kachel?

U wilt weten welke houtkachel of een pelletkachel het beste bij u past? Hier vindt u tips en nuttige informatie, alles over een rookkanaal en kachel.

Welke voordelen biedt een kachel?

De mensheid kent al duizenden jaren de voordelen van vuur. Op koude dagen is er niets beter dan de warmte van een houtkachel. Helaas lijdt de kachel als warmtebron nog steeds aan vooroordelen. Inefficiënt, duur en verouderd, deze of soortgelijke woorden worden vaak geassocieerd met houtkachels. Kachels bieden veel meer dan alleen een charmante sfeer. Moderne kachels zijn beschikbaar voor slechts een paar honderd euro. Ze zijn efficiënt, chic en een manier om meer persoonlijkheid in uw huis te brengen. Het knetterende hout in de kachel is iets heel bijzonders. Bovendien is een moderne kachel altijd het visuele middelpunt van elk huis.

Flexibele en snelle warmtetoevoer
Een houtkachel biedt u een snelle warmtetoevoer met een kleine voetafdruk. Inflexibele moderne kachels zijn dat niet. In tegenstelling tot een massieve open haard, wordt de kachel eenvoudig gedemonteerd indien nodig. Montage en demontage zijn heel eenvoudig. Huurders kunnen gemakkelijk genieten van de voordelen van een houtkachel. De hoge investeringskosten van een solide open haard worden niet gemaakt. Zolang kachels correct zijn aangesloten en de juiste afmetingen hebben, staat het herstel in de buurt van een kachel niets in de weg.

Niet alleen de kwaliteit van de gegenereerde warmte speelt een rol, maar het roept ook de vraag op hoe snel het warm wordt. Een kachel warmt op zodra u de brandstof aansteekt. Nadat de brandstof in de verbrandingskamer brandt, wordt de warmte direct in de ruimte afgegeven. Open haarden brengen in slechts enkele minuten een gezellige warmte in de kamer. Radiatoren hebben een uur of langer nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Een instant gezellige sfeer is vaak net iets op koude dagen. Kachels zijn ook geschikt als bijverwarming.

Aangename stralingswarmte
En niet te vergeten de belangrijkste reden voor de aankoop van een kachel. Stralingswarmte wordt als bijzonder aangenaam ervaren. Kachels stralen muren, meubels en dergelijke uit. Radiatoren daarentegen verwarmen de lucht. Je merkt het verschil meteen. In een ruimte verwarmd door radiatoren is de vloer vaak koud. Als dezelfde kamer door een kachel zou worden verwarmd, zou je het probleem niet hebben. Om de beste warmte te creëren, zijn onze moderne kachels gemaakt van hoogwaardig plaatstaal. U vindt een breed scala aan ontwerpen en prijsklassen in onze online shop. Ervaar en deel de gezellige sfeer die een kachel creëert met anderen.

 

Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid
Kachels scoren ook op hun milieuvriendelijkheid. Grondstoffen worden verbruikt om u een aangename warmte te geven. Hout is echter een hernieuwbare hulpbron. De vrijgekomen CO2 komt overeen met de hoeveelheid die een boom tijdens de groei uit de lucht ontvangt. Een kachel is daarom geen vervuiler. Moderne kachels hebben een zeer lage uitstoot. Ze verbruiken ook weinig brandstof. De benodigde Nachbefeuerung is niet erg duur.

Een investering die de moeite waard is
De aankoop van een kachel kan de moeite waard zijn. De stijgende prijzen voor stookolie en elektriciteit vertonen een duidelijke trend. Beveilig jezelf met een fornuis. Stookolie- en elektriciteitsprijzen zullen volgens tal van voorspellingen blijven stijgen. Kachels zijn een slim en kosteneffectief alternatief.


Overtuig uzelf van de grote verscheidenheid aan aanbiedingen. U vindt talloze varianten in onze online shop. Wij streven ernaar u precies de juiste kachel aan te bieden.

 

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met onze experts via ons email info@schoorsteenhandel.nl of telefonisch op het nummer 020 210 50 03

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.