Voorjaarsgevoel voor de kachel liefhebbers! Waarom is de kachel bijzonder waardevol tijdens de overgangsperiode?

In Nederland mochten we mid Maart al een klein beetje genieten van de lentekriebels: dankzij de gemiddelde temperaturen van 10-12 graden Celsius overdag werden we verleid tot een ontspannen lekker kopje koffie op het terras.

S Nachts koelt het echter dramatisch af en vormt het zelfs weer vorst nabij de grond en ijs op de autoruiten. Dergelijke veranderlijke en extreme weersomstandigheden zijn typerend voor de overgangsfasen tussen de seizoenen. Voor sommige centrale verwarming systemen is het echter moeilijk om deze hoge fluctuaties op een energie-efficiënte manier aan te pakken. Dit geldt vooral voor oudere systemen die handmatig moeten worden aangestuurd.
Er is zelfs een risico op oververhitte ruimten omdat de verwarming overdag niet is uitgeschakeld.

 

Uitgebreide keuze aan houtkachels

 

Gevolgen van oververhitte ruimten
Oververhitte ruimtes verbruiken niet alleen onnodig veel energie en geld, ze zijn ook schadelijk voor de gezondheid! Vooral de droge, oververhitte ruimten in de kamer drogen de slijmvliezen uit en maken ze aantastbaar voor virussen. Dit gebeurt vooral bij het gebruik van gewone radiatoren, die de lucht verwarmen, verhogen en laten circuleren. Een houtkachel of een pelletkachel daarentegen werkt met ''stralingswarmte''. De warmtestralen van de kachel verwarmen de lucht niet, maar ze verwarmen de oppervlakktes waarop ze elkaar ontmoeten. Dat kunnen muren of meubels zijn. Deze objecten verwarmen vervolgens de kamer voorzichtig. De lucht is noch oververhit, noch uitgedroogd en er zijn geen stofdeeltjes!

Verwarmingslucht is ook schadelijk voor de natuurlijke schoonheid, omdat de droge lucht een gerimpelde huid veroorzaakt. Hoewel dit kan worden tegengegaan met crèmes en tincturen, is het beter om vanaf het begin aandacht te schenken aan een gezond binnenklimaat.

 

Uitgebreide selectie van kwaliteitstoestellen - Gebruik van de kachel in de overgangsperiode
Vooral de temperatuurschommelingen in de seizoensovergangsperiode kunnen optimaal worden gecompenseerd door het gebruik van een kachel. Als de zonnestralen overdag van kracht zijn en warmte ontwikkelen, kan de kachel daar volledig buiten werking blijven. Met de afnemnde zon en toenemende kou kan de kachel weer in werking gezet worden. Dit kan eenvoudig worden gedaan zonder handmatige interventie, omdat een moderne kachel met behulp van een meegeleverde afstandsbediening of een bedieningspaneel wonderbaarlijk controleerbaar en programmeerbaar is. Als het buiten koud is, kan de eigenaar van de kachel genieten van de warme en gezonde hittestralen. Terwijl je onder de dekens voor het slapengaan knuffelt, koelt de kachel weer af. Voor de ochtenduren is een kleine, vast geprogrammeerde hittepuls voldoende voor zonsopgang.

 

Uitgebreide keuze aan pelletkachels

 

Bespaar energie efficiënt tijdens de overgangsperiode
Overal in het verleden werd een kachel in eerste instantie omwille van comfort gekocht en het was positief dat hij vooral opgelucht was op de koude en ijzige dagen, de centrale verwarming. Tegenwoordig zijn moderne hout- en pelletkachels echter steeds vaker ontworpen om een ​​heel huis te verwarmen. Dit geldt in het bijzonder voor watervoerende houtkachels of kachels met een buffer zoals de kachel ''Spartherm Ambiente A6 8kW watervoerend''. In deze kachels verwarmt de kachel water, dat vervolgens wordt ingevoerd in het leidingsysteem van de CV ketel installatie. In koude periodes ondersteunt de kachel de centrale verwarming, in tijden van overgang vervangt de kachel de centrale verwarming.

Kaminofen Spartherm Ambiente A8 wasserfuehrend 

De Schoorsteenhandel.nl biedt een breed scala aan hoogwaardige hout- en pelletkachels met alle benodigde rookkanaal elementen. Mocht u een rookkanaal nodig hebben dat hebben wij ook voor U.
Verder adviseren wij u individueel en helemaal vrijblijvend ons per mail te contacteren: info@schoorsteenhandel.nl of we zijn ook te bereiken op het volgend nummer  020 210 50 03

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.