Schoorsteenrenovatie in vijf stappen - Een kleine gids

Schoorsteenrenovatie in vijf stappen - Een kleine gids


Voor een renovatie van een schoorsteen zijn er een aantal redenen en technische mogelijkheden. In deze kleine gids leert u over welke stappen het aankomt in het bos en wat je moet zeker aandacht besteden eerder.
gruende-schornsteinsanierung-versottung_blog_sf

 

Top 5 saneringsredenen

Motieven achter een schoorsteenrenovatie.

1. De roetvorming, de klassieker onder de renovatie redenen. Dit kan gebeuren wanneer vocht vestigt zich in de schoorsteen en begint het metselwerk aan de binnenkant ontleden. Je herkent dit aan ontsierende gele en bruine vlekken op je huismuur. Vooral in oude baksteenschoorstenen accumuleert naast waterdamp, teer en zwavelzuur in de schoorsteen binnen. Daarom moet het schoorsteeninterieur regelmatig worden schoongemaakt door de schoorsteenveger.

 

2. Roetvorming en roetverbranding. Deze fundamentele resultaat door onvoldoende regelmatige reiniging, overbelasting van de oven met teveel brandstof en het restvocht daarin of misbruik van de kachel in gesloten luchtkleppen bevatte. Vooral in baksteenschoorstenen liggen steeds hardnekkige roestvleken dat herstel maken met een interne, enkelwandige roestvrij stalen rookkanaal nodig. Voor permanente storing op de schoorsteen kan zoveel warmte dat uw gevel vlam kan vatten corrigeren.

 

3. Asbest, als een overblijfsel van bouwmethoden uit het verleden. Sinds 1990 verboden additief in cement preparaat, dat bij de bouw van schoorstenen erg populair was, is een niet onbelangrijk renovatie reden als zeer schadelijk.

 

4. Ombouw naar een moderne lage temperatuur of condenserende verwarming en een pelletkachel, die op een bestaande, gemetselde schoorsteen te worden geïnstalleerd. De oude schacht diameter te groot is voor de lage temperatuur van de stijgende uitlaatgassen en heeft genoeg trein niet meer. Dit koelen van de uitlaatgassen die al in de schoorsteen binnen en het bevorderen van de roetvorming toevoeging. Door middel van een schoorsteen renovatie met een roestvrij stalen schoorsteen Zo kunt u sterk verminderen van de pijp diameter.

 

5. De renovatie van het rookkanaal kan ook de buitenruimte beïnvloeden. Het metselwerk zou bijvoorbeeld moeten worden vernieuwd of het zegel of kuip.

 

Te overwegen vóór de renovatie

Nu dat u zeker dat uw schoorsteen is aan renovatie toe hebt gemaakt, moet u zich bewust zijn van de juiste afmetingen. Laat de juiste lengte, de doorsnede en de grootte van de stalen schoorsteen met een officieel goedgekeurd programma berekening per se te bepalen. U bent welkom om dit over te dragen aan ons team van schoorsteenhandelaars. Ook in gedachten houden dat een corrigerende maatregel moet eerst bij uw plaatselijke schoorsteenveger Gemeld. Om dit te doen, gebruik van het formulier voor "Technische gegevens van stookinstallaties" (TAF), die ten minste 10 dagen voor de start van de versies van de maatregelen op de plaatselijke schoorsteenveger in het geval van een schoorsteen restauratie worden ingediend. Om meer informatie te krijgen over TAF verkrijgen contact op met onze medewerkers die u graag helpen invullen en de technische gegevens aan te vullen. Ook controleren of er geen scheve gidsen en een schoorsteen te compenseren die zijn toegestaan ​​voor bij de planning. Als de helling groter is dan 30 graden, moet u uw schoorsteenveger raadplegen.

 

De makkelijkste manier is niet de nodige verkrijgen voor de revalidatie componenten afzonderlijk en door verschillende fabrikanten, maar graag een complete set in de winkels is te kopen. Met deze oplossing is de kans op configuratiefouten het laagst.

 

Voor de montage

De renovatie in theorie is vrij eenvoudig, maar het vraagt ​​om een ​​amateur-ambachtslieden relatief hoog niveau van vakmanschap, en het gebruik van speciaal gereedschap. Maar eerst een paar veiligheidsinstructies en tips over waar je op moet letten voor en tijdens de montage:

 

Zorg altijd voor een zorgvuldige opslag van de elementen die moeten worden geïnstalleerd. Dit betekent dat u kan nodig zijn om een ​​geschikte opslagplaats te bieden, hetzij thuis of op de bouwplaats, waar de zaken worden gehouden beschermd liggende of voor kantelen. Bewaar de componenten in de originele verpakking en pak ze onmiddellijk uit voor de montage. Bescherm de componenten tegen contact met inferieure metalen en vuil.

 

Draag geschikte handschoenen en draag deze tijdens de montage om letsel te voorkomen. Gebruik alleen roestvrijstalen gereedschap om lengte-elementen te knippen

 

Voer nu een statische test van uw oude schoorsteen uit en maak deze indien nodig van binnenuit schoon. Loszittende onderdelen die bij de montage zouden kunnen loskomen, moeten ook worden verwijderd. Controleer ook of de vereiste doorsnede over de gehele lengte van het rookkanaal

En zo werkt het
Met deze kleine gids in slechts vijf stappen slaagt u erin om in een mum van tijd vernieuwing van schoorstenen te doen met een beetje geduld en vaardigheid.

Nadat de totale lengte van de gebruikte stalen schoorsteen reeds worden bekende en voorspelde doos aanwezig is, bepalen de locatie van het schoonmaken en proefopening en het vuur terminal en wrikken deze punten de wand ruim. Zorg ervoor dat u de juiste hoogte meet waarop het T-stuk zal worden geplaatst, afhankelijk van het type verbinding van uw oven. Controleer hiervoor of uw kachel aan de achterkant of aan de bovenkant is aangesloten. Bij aansluiting van boven moet deze normaal gesproken op een hoogte van 1,70 - 1,80 m zijn. Verkort het te gebruiken T-stuk om de gewenste hoogte te bereiken. Gebruik een nieuwe snijschijf en boor de snijkant. Hoe u een lengte-element op de juiste manier verkort, raadpleeg de bijgeleverde montage-instructies.
9566ec3c-107e-4800-ad45-103144d0c6f0

Steek eerst de condensaatbak en dan het reinigingselement in de eerste opening. Het is het beste om de eerste componenten op een betonnen basis te plaatsen. Plaats vervolgens het T-stuk met montageklem op de reeds geïnstalleerde elementen. Gebruik zo nodig tussenstukjes tussen T-stuk en reinigingselement. Bevestigde schacht Montage-instructies - uitlaatsysteem - vacuümbedrijfaufgestemmter-Schacht

De resterende onderdelen voor de binnenkant van de as kunnen nu voorgemonteerd worden. Om dit te doen, bevestigt u een touw aan de buis met afvoerlussen, waar u de gehele structuur in de schacht kunt laten zakken. Zorg ervoor dat de afzonderlijke elementen zodanig zijn gemonteerd dat de huls van de binnenband in de stroomrichting van de uitlaatgassen wijst, dus naar boven. Zorg er bij het neerlaten van de leidingen voor dat alle drie de bevestigingsklemmen zijn bevestigd om de noodzakelijke minimale afstand tot de schacht binnenin (schoorsteenwang) te waarborgen. Let bij het installeren van het laatste lengte-element op uw type kachel, omdat de elementen door warmte-invloeden langer kunnen worden. Als u een kachel op de nieuwe roestvrijstalen schoorsteen wilt aansluiten, moet u het laatste lengte-element inkorten zodat een lengte-uitbreiding van 3 mm per stijgende schoorsteenhoogte mogelijk is. Met een totale lengte van 10 m zou het laatste element met 3 cm ingekort moeten worden. Voor pelletkachels en condensatieketels is geen reductie nodig.

Nadat alle componenten in de schacht zijn gevonden, kunt u nu de schoorsteenkap aan de schoorsteenkop bevestigen. Plaats het deksel op de schoorsteenhals, met behulp van een van de beste kit. Het deksel kan eenvoudig worden bevestigd met deuvels op de schoorsteenkop. Sluit de afdekking permanent af tegen vocht en regenwater en zorg ervoor dat de uitlaatgassen vrijelijk door de laatste binnenband kunnen stromen. Zorg er ook voor dat de juiste ontluchting van het kanaal is gewaarborgd.

De bekroning is de weerkraag, die op de laatste buis wordt gezet. Fixeer het zodat regen er niet doorheen dringt.

Montageanleitung-Abgasanlage-Unterdruckbetrieb

Nu kunt u alle verbindingsopeningen opnieuw aan de wand en pleisteren. Wat u absoluut moet doen, is om de condensaatbak te reinigen en af ​​te tappen. Als u hebt besloten om een ​​uitlaatsysteem in de vochtige modus te gebruiken, moet u de condensaatbak voorzien van een sifon. Om het condensaat volledig terug te laten keren, moet de verbindingspijp worden voorzien van een kleine spoed van drie graden in de stroomrichting. Zeer lange verbindingslijnen moeten worden geïsoleerd om afkoeling te voorkomen. Cover-stalen rookkanaal.
 

Je ziet dat een schoorsteenrenovatie geen hekserij is, maar het kan zeker gepaard gaan met relatief grote inspanningen. Wie echter een renovatie niet alleen kan, kan altijd een beroep doen op specialisten in de verwarmings- en sanitaire sector.


Abdeckung-Edelstahlschornstein

Wij bij de Schoorsteenhandel helpen u graag met het advies, de selectie en de installatie van uw schoorsteenbouwset. Neem op elk moment contact met ons op en vergeet niet om uw districtsschoorsteenveger tijdig op de hoogte te stellen van uw project.

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.