Meten is weten, gissen is missen

Er zijn veel redenen waarom de installatie van een roestvrijstalen rookkanaal of de daaropvolgende uitbreiding via een roestvrijstalen rookkanaal nuttig of zelfs noodzakelijk is. Allereerst heeft elke haard een rookkanaal nodig, zodat de ontstane rookgassen veilig kunnen worden omgeleid.

Als de bestaande schoorsteen echter in een oud gebouw is aangetast of als de bestaande afmeting van de schoorsteen niet volstaat met een uitbreiding van de haarden, dan is een roestvrijstalen schoorsteen een verstandig alternatief. Voor sommige nieuwe gebouwen is het zelfs vanaf het begin gepland met een buitenkoker.

Om de grootst mogelijke planningszekerheid te garanderen, geven we hieronder de noodzakelijke activiteiten en mogelijke kosten op die in acht moeten worden genomen bij het installeren van een roestvrijstalen rookkanaal.

Het kantoorgebouw en de schoorsteenveger
In sommige deelstaten is een bouwvergunning vereist voor de bevestiging van een roestvrijstalen gevelsteen. Vaak vereisen kleine en middelgrote residentiële installaties geen aparte vergunning, dus we kunnen de kosten hier verwaarlozen.

Het overleg met de schoorsteenveger is echter onmisbaar. Aan de ene kant houdt het rekening met de geldende normen en voorschriften en kan het ook informatie verstrekken over de optimale locatie van de buitenste schoorsteen. Als de schoorsteenveger legitieme bezwaren heeft tegen de wijze van uitvoering, kan hij zelfs een demontage uitvoeren. De kosten van een dergelijk bezoek zijn afhankelijk van het aantal haarden. Omdat dit echter soevereine taken zijn, zijn de tarieven gebaseerd op vaste werkwaarden. De bijbehorende tabellen zijn publiekelijk beschikbaar en de schoorsteenveger geeft ook vooraf informatie hierover.

Het materiaal - roestvrij staal
Omdat de roestvrijstalen rookkanaal wordt blootgesteld aan alle weersomstandigheden en seizoenen, is het essentieel dat alleen materiaal van hoge kwaliteit wordt gebruikt dat bestand is tegen deze omstandigheden. Belangrijker dan de externe weerstand is de kwaliteit van de binnenband, omdat deze wordt aangetast door condensaat. Het is alleen een roestvrijstalen dubbelwandig rookkanaal gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal gebruikt. Dit is een staal met een speciale graad van zuiverheid, die wordt gekenmerkt door corrosieweerstand. In het bijzonder betreft het de staalkwaliteit V4 met de materiaalnummers 1.4404 en 1.4571 waarbij hoe hoger het getal achter de "V" hoe hoger de kwaliteit van het staal. Hoe hoger de V-aanduiding, hoe langer de levensduur van de schoorsteen. Dit hoogwaardige materiaal is momenteel verkrijgbaar met de roestvrijstalen schoorsteenset Jeremias DW-FU voor een prijs van 674 €.

De assemblage - bouwwerkzaamheden
Een rookkanaal van roestvrij staal moet nauwkeurig worden geïnstalleerd en het is ten minste één muuropening, vaak zelfs om een ​​dakdoorvoer uit te voeren. Omdat zowel de rookgasafvoer als de dichte isolatie op de lange termijn moeten worden gewaarborgd, is het belangrijk om een ​​ervaren en professionele ondernemer in dienst te nemen.

Plannning en consultatie
Een rookkanaal van roestvrij staal vereist een zorgvuldige planning. Basisinformatie die hier moet worden bekeken, omvat de vereiste hoogte, de afstand tot de muur, de diameter van de haard en de sterkte van de muur. Dat was ook de situatie in Opmeer bij een klant van ons waar een nokdoorvoer was vereist i.p.v. een gewone dakdoorvoer. Deze installatie werd successvol uitgevoerd. In de schoorsteenhandel wordt u niet alleen gelaten in de planning. U bent welkom om plannen of foto's van het bestaande gebouw in te dienen en de gewenste haard te bepalen. Binnenkort ontvangt u een uitgebreide planning inclusief schoorsteenberekening en materiaallijst, die u bij de schoorsteenveger indient met de systeemgoedkeuring om de definitieve goedkeuring te verkrijgen. U kunt alle informatie online invoeren en ontvangt in slechts twee stappen een aanbieding voor een roestvrijstalen rookkanaalset.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.