Het verschil tussen een inbouwhaard en een inzethaard

Mocht u op zoek zijn naar een nieuwe openhaard dan kan er gekozen worden voor een inbouwhaard of voor een inzethaard. Heeft u niet altijd willen weten wat het ware verschil nu is? Wij zullen het onthullen. Inbouwhaarden kunnen worden ingebouwd in een nieuwe schouw bij schoorsteenrenovatie . Inzethaarden daarentegen (we noemen ze ook wel inbouwcassettes of inserts) zijn oorspronkelijk ontworpen om in bestaande schouwen te plaatsen, maar kunnen echter ook wel in nieuwe schouwmantels ingebouwd worden.

 

Inbouwhaarden

Wanneer we het hebben over Inbouwhaarden dienen we te weten dat die volledig zijn ingebouwd in de schoorsteenmantel en kunnen later niet zonder breekwerk worden verwijderd. Belangrijk om te weten is dat deze haarden te verkrijgen zijn zowel met als zonder convectiemantel of ventilatoren. In de meeste gevallen worden Inbouwhaarden gebruikt in een nieuwe schouw. Wanneer u standaard onderhoudswerkzaamheden wilt uitvoeren aan de haard kan dat normaal uitgevoerd worden via de deuropening.

 

Inzethaarden

 

Inzethaarden daarentegen zijn ideaal ontworpen voor bestaande schouwen. Meestal spreken we dan over een renovatie. Deze haarden kunnen dan weer door hun uiterst compacte vorm en vlakke bovenkant in de opening van deschouwmantel geschoven worden. Op deze manier wordt de schouw afgedekt met de inzethaard. Inzethaarden achteraf zonder enige moeite en zonder breekwerk uit de schouwmantel worden verwijderd. Vaak zult u bemerken dat inzethaarden uitgerust zijn met een convectiemantel en daarbij ook een ventilator. Het meeste gebruik is in de vervangingsmarkt en in bestaande schouwmantels. heeft u misschien een project voor nieuwbouw, deze inzethaarden kunnen daar ook van toepassing komen. Alle standaard onderhoudswerkzaamheden worden inderdaad ook via de deuropening uitgevoerd.

 

 

Heeft u nog vragen of kunnen wij u ergens van dienst zijn?

Contacteer ons voor de complete aanbieding op het telefoonnummer 020 210 50 03 of we zijn ok bereikbaar op het mailadres info@schoorsteenhandel.nl .

 

 

 

 

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.