Condensatietechnologie - welke rookkanaal is de juiste voor U?

Condensatietechnologie - Welke voordelen biedt het en welke rookkanalen zijn geschikt?


Moderne condensatietechnologie wordt gekenmerkt door een maximaal energieverbruik. Om condensatietechnologie te gebruiken, is het gebruik van een roestvrijstalen rookkanaal ook mogelijk. De schoorsteen renovatie kan zowel enkelwandig als dubbelwandig worden uitgevoerd. Bovendien moet de roestvrijstalen rookkanaal geschikt zijn voor natte weersomstandigheden. Vaak zijn deze eigenschappen te vinden in de naam van de roestvrijstalen rookkanaal. Ze worden meestal gemarkeerd met DW-FU of EW-FU. Mochten er echter onzekerheden ontstaan, dan moet zeker om advies bij bij een bevoegde schoorsteenveger. In elk geval moet het uitlaatsysteem ongevoelig zijn voor vocht en moet er ook een afvoer aanwezig zijn voor condensatie en dat is meestal een condens pijp.

 

Speciale kenmerken en voordelen van condensatietechnologie


Condensatietechnologie kan worden gerealiseerd met zowel olie als aardgas. Een elementair onderdeel van deze technologie is H20 en CO². Het verbrandingsproces resulteert in water en kooldioxide. Normale verbranding produceert stoom, ook bekend als gasvormig water. De condensatietechnologie koelt de stoom onder het dauwpunt. Dit proces produceert condensaat in vloeibare vorm. Door de aggregatiestatus te wijzigen, wordt extra warmte gecreëerd. De extra gegenereerde warmte kan worden opgenomen in het verwarmingssysteem en het rendement van de verwarming kan worden verhoogd. Vanwege de genoemde technische omstandigheden is het noodzakelijk dat de verbrandingswaarde van het rookkanaal aan de eisen voldoet. Naast de vochtongevoeligheid en weerstand in het geval van een roetbrand wordt voorgeschreven door de norm. De verhoogde vorming van zuurcondensaat vereist het gebruik van hoogwaardig roestvrij staal. Een voorbeeld van het dubbelwandig rookkanaal hieronder:

 

Het Milieu

De condensatietechnologie maakt dus een verlichting van het milieu mogelijk en zorgt tegelijkertijd voor een meer economische werking van de verwarming. Naast deze besparingen is het ook mogelijk om te beslissen met welke brandstof het condensatieketelsysteem moet worden gebruikt. Maar niet alleen in de bedrijfskosten zijn voordelen te vinden. Het milieu is een van de winnaars, als de keuze valt op moderne condensatietechnologie. Natuurlijk leiden de enorme energiebesparingen ook tot een aanzienlijk verminderde uitstoot van verontreinigende stoffen en dus tot een lagere impact op het milieu. De exploitant van een dergelijk verwarmingssysteem profiteert van lage warmteverliezen. Bovendien overtuigen deze verwarmingssystemen door een minimaal verlies aan uitlaatgassen. Als gevolg hiervan wordt niet alleen het brandstofverbruik aanzienlijk verlaagd, maar wordt ook de mate van gebruik enorm bevorderd. Moderne schoorstenen, zoals de EW-FU roestvrijstalen schoorsteen, kunnen de installatie helpen optimaliseren als deze correct wordt berekend en geïnstalleerd. In het beste geval kan een efficiëntie van 110,2 procent worden bereikt. Het kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd door een DW-FU roestvrijstalen schoorsteensysteem.

 

 

De schoorsteenrenovatie

Een dergelijk roestvrijstalen schoorsteensysteem is niet alleen geschikt voor de werking van een verwarmingssysteem op basis van condensatietechnologie, maar ook een schoorsteenrenovatie kan comfortabel worden gerealiseerd met roestvrijstalen schoorstenen. Als een renovatie van het verwarmingssysteem of de herinstallatie van een verwarmingssysteem moet worden overwogen, is het belangrijk om een ​​schoorsteenveger te raadplegen. Dit kan schattingen geven over welk type condensatietechnologie geschikt is voor het object. Bovendien kan hij ook de kenmerken van het uitlaatsysteem berekenen om te voldoen aan EN 13384. Dit is in dit opzicht essentieel, omdat anders geen vuurbevel wordt afgegeven en de haard niet in gebruik kan worden genomen. De schoorsteenveger kan bovendien aanvullende informatie verstrekken die nuttig kan zijn voor het optimaliseren van het verwarmingssysteem. Deze kunnen niet alleen vriendelijk zijn voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

 

 

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met onze experts via ons email info@schoorsteenhandel.nl of telefonisch op het nummer 020 210 50 03

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.