Rookgasventilator: geniet meer van uw open haard!

Waarom? Voor een efficiënte verbranding is een goede trekkracht essentieel. In veel gevallen kan de natuurlijke trek worden verstoord waardoor rook niet ideaal kan worden afgevoerd. De rookafzuiging kan een betere trek leveren die veiligheid en efficiëntie biedt voor rookafvoer uit rookkanalen terwijl de trek en verbranding in de houtkachel op openhaard wordt verbeterd door middel van een rookgasventilator. Zoekt u een rookgasventilator, wij hebben momenteel een compleet assortiment geschikt voor uw rookkanaal ook geschikt voor alle gas- of oliebrandstoffen.

 

1. Mechanische rookgasventilator

Deze rookgasventilators gebruiken windkracht en aerodynamische vormen om het vacuüm te normaliseren en de trek van het rookkanaal te optimaliseren met hun stille roterende turbine die ook condensatie onder daken verwijdert en ook een betere ventilatie van de daken heeft. natte ruimtes. Een goede model is de hurrican roterende trekkap . Ze worden bovenaan de schoorsteen geplaatst om een regelmatige en voldoende onderdruk in de schoorsteen te creëren. Mechanische rookzuigers zorgen voor de benodigde trek voor optimale prestaties van uw open haard. Het risico van de terugkeer van rookgas is dus volledig geëlimineerd. De materialen die worden gebruikt bij de vervaardiging van mechanische rookaanzuigers zijn goed geschikt voor gebruik onder extreme omstandigheden, bestand tegen hoge temperaturen en natuurlijk corrosie.

 

2. Elektrische rookgasventilator

Heeft u problemen met het aansteken van vuur, rook in uw kamer of rookroet? Door een elektrische rookgasventilator te installeren, kunt u de verbranding van uw vuur regelen, want voor een goede verbranding is het essentieel om hoge temperaturen en voldoende lucht te hebben.

Er zijn verschillende modellen elektrische rookgasventilators met verschillende vermogens, afhankelijk van uw behoeften (familiehuis, appartement, restaurant, bar, bakkerij, pizzeria enz ...). Het wordt aan de bovenkant van de schoorsteen geïnstalleerd en past zich aan metselwerk en metalen schoorstenen aan met een flens die is ontworpen om te passen op de roestvrijstalen schoorsteen en bestand is tegen temperaturen tot 600 ° C. Elke rookgasventilator heeft een regelaar waarmee u het rookkanaal naar uw behoeften kunt regelen en zonder problemen van het vuur in de open haard of in de houtkachel / pelletkachel kunt genieten.

Het onderhoud van de stofzuiger is heel eenvoudig. Dankzij een openingssysteem wordt na toegang tot de schoorsteen het vegen vergemakkelijkt zonder demontage. 

 

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met onze experts via ons email info@schoorsteenhandel.nl of telefonisch op het nummer 020 210 50 03

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.