Open haard: het is tijd om er een in te bouwen!

Een open haard is tegelijkertijd een element van schoonheid in uw huis waardoor u een extra verwarming krijgt en het plezier heeft om tijd naast het vuur door te brengen.

 

Zware winter
Onder een zware winter versta we niet alleen de kou, maar ook de overlast die vaak zal voorkomen. Het zal overlast zijn door echt winterweer, ijzel, sneeuw en vorst. Ook stormweer en (veel) regen zullen mogelijk voorkomen. Verwachten wij een zware winter na deze extreme zomer?

 

 
Waarom een ​open haard inbouwen? De open haard heeft veel voordelen:

  • Het verwarmt veel meer, het vermogen wordt vermenigvuldigd met 7 in vergelijking met een traditionele open haard: 70 - 85% van de geproduceerde warmte wordt teruggewonnen voor verwarming dankzij de gietijzeren open haard of vuurvaste stenen.
  • Het verbruikt minder brandhout, momenteel zeer toegankelijk op de markt en de prijs stelt u in staat om aanzienlijke besparingen te realiseren.
  • Het vuur duurt langer: meer dan 10 uur.
  • Veiligheid: projecties in de open haard bij het glas / de deur.
  • Zindelijkheid: er blijft as en stof achter in de gesloten haard.
  • U profiteert van een belastingvermindering omdat de gesloten haard wordt beschouwd als een echt middel van verwarming.
  • Het kan worden gebruikt als centrale verwarming voor het hele huis dankzij de installatie van een warmteverdeler.
  • Esthetische kant: personalisatie met een frame dat het design in aanraking brengt.

Wat moet u weten voordat het wordt gebouwd?
De openhaard heeft een koepelvormige koepel boven de vuurkist en is de belangrijkste reden waarom deze moet worden geïnstalleerd wanneer een schoorsteen wordt gebouwd. .

 

 

De stevige haard produceert stralingswarmte door zijn raam. Het bestaat in een wandversie (schuin of verzonken), hoek, centraal of hangend. Sommige modellen hebben een hoek met 2 ramen, andere hebben 3 ramen met een spectaculair zicht op het vuur, zowel aan de voor- als zijkant. De deur kan schuiven of niet.

 

Het is daarom de ideale oplossing om uw haard te bouwen. Door de verschillende bekledingen die door de fabrikanten worden aangeboden, kunt u de open haard harmonieus in uw huis integreren. Er is ook de mogelijkheid van monoblock-montage.

 

Wat zijn de bouwfasen van de gesloten open haard?
Allereerst is het nodig om zijn vermogen te kiezen volgens een regelmatig gebruik of van tijd tot tijd, zijn vorm - centrale locatie, voorkant, hoek, de grootte volgens de duct maat.

 

Daarna moeten de wanden worden beschermd en moeten alle warmtegevoelige componenten worden verwijderd en vervangen door isolatie. Als de muren al zijn gecoat met een gipscoating, hoeven ze niet te worden beschermd. Let op: de stukken hout kunnen worden verborgen in de structuur, de elektrische kabels ingebed in de muren, de wandbekleding kan geuren afgeven door verwarming.

 

Het is noodzakelijk om voor een extra luchttoevoer te zorgen voor de bestaande die ideaal tegenover de wind ligt. Wanneer dit technisch mogelijk is, moet deze rechtstreeks via een kanaal (DTU 24.2) van buitenaf op de haard worden aangesloten.

Let erop dat het gewicht van de dressing aangepast is aan de grond, vooral als de schoorsteen op de vloer van een huis of appartement wordt geïnstalleerd en dat de isolatie bestand is tegen zeer hoge temperaturen.

 

De haard moet met metalen poten of puin op de grond worden geïmmobiliseerd. Vervolgens moet het worden aangesloten op het kanaal en het verband kan beginnen.

 

 

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met onze experts via ons email info@schoorsteenhandel.nl of telefonisch op het nummer 020 210 50 03

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.