Geen verzendkosten
Pelletkachel MCZ THEMA Air 8kW

Pelletkachel MCZ THEMA Air 8kW

  • Pelletkachel MCZ THEMA Air met een nominale warmteafgifte van 8kW
  • Met een optimale capaciteit voor ruimteverwarming tot 197 kubieke meter
  • Getest volgens DIN EN 14785
  • Met optionele warmtebron
  • Buitenlucht aansluiting
  • Bijzonder weinig ruis
Alle productdetails
€ 2.999,00
€ 0,01

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstijd circa 3 - 5 werkdagen

Configuratie

Kies hier uw specifieke accessoires

Uw selectie

€ 2.999,00
€ 0,01
Schoorsteen Handel
  • Over 20.000 tevreden klanten
  • Veilige orderverwerking
  • 25 Jaar Garantie
  • Klaar om te verzenden

Productdetails

Pelletkachel MCZ THEMA Air 8 kW

Iedereen die een pelletkachel met een ongewoon uiterlijk wil aanschaffen, maar wel tegelijkertijd een bijzonder geavanceerde verwarmingstechnologie wilt hebben, kan het beste kijken naar het assortiment pelletkachels van de Italiaanse pelletkachel fabrikant MCZ. Een werkelijk spectaculair model is de pelletkachel THEMA Air, die dankzij een minimalistisch design en compacte afmetingen in iedere woonruimte past.

MCZ Thema AirDe pelletkachel THEMA Air ziet futuristisch uit, maar toch is het design onopvallend uit. Vergelijkbaar met het zustermodel CUTE Air, is deze pelletkachel met een hoogte van maar 80 cm zéér compact. Deze geventileerde pelletkachel is enkel in het mat zwart verkrijgbaar. De MCZ THEMA Air heeft kubusvormige behuizing die in de hoeken is afgewerkt als een ontwerp van moderne smartphones, presenteert zichzelf met een bijzonder aantrekkelijk frontrooster die in de kleuren keramiekwit, serpentino natuursteen of keramisch zwart verkrijgbaar zijn.

Direct onder het rooster bevindt zich de grote, gietijzeren vuurhaarddeur met een getint venster, dat een blik biedt op de prachtig flikkerende vlammen in de oven. De rookgasafvoer achter de afdekplaat, die eenvoudig kan worden aangesloten op bestaande rookgasafvoersystemen, is bijzonder slim ontworpen.

Innovatief verbrandingssysteem

Ook de verwarmingstechniek van de THEMA Air  onderscheidt zich duidelijk van de concurrentie: zoals alle pelletkachels van MCZ is ook dit model uitgerust met het door MCZ ontwikkelde unieke ACTIVE-systeem, waarvan de belangrijkste een geïntegreerde sensor in de verbrandingskamer is. Deze sensor regelt altijd de toevoer van verbrandingslucht afhankelijk van de hoeveelheid pellets in de branderpot, zodat de emissies extreem worden verminderd en de warmte-efficiëntie aanzienlijk wordt verhoogd.

Niet minder interessant is de zogenaamde No-air-functie. Op verzoek elimineert deze functie volledig geforceerde convectie, waardoor de pelletkachel praktisch stil is en in staat is om natuurlijke warmte te ontwikkelen zonder de noodzaak van technische ondersteuning.

Uitgebreide standaarduitrusting

Zoals alle pelletkachels van MCZ wordt de THEMA Air ook geleverd met een uitgebreide reeks standaardfuncties. Dit is bijvoorbeeld de behuizing van de pelletkachel die bestaat uit Alutec (chamotte met aluminiumdeel), maar ook de de zelfreinigende schijf (vanaf 250 graden verbrandings kamertemperatuur) of de nieuwe bredere branderpot, die een groter en mooier vlambeeld creëert.

Bij de levering inbegrepen is een handige afstandsbediening die gelijk als thermostaat dient. Ook kan deze pelletkachel worden uitgebreid met een GSM modem, zodat u de MCZ THEMA AIR kunt bedienen via smartphone of tablet. Voor mensen die veel reizen en toch een warm huis willen betreden is dit een onmisbare functie!

Feiten op een rij

• compacte pelletkachel

• futuristisch design

• hoge warmte-efficiëntie

• professionele montage wordt aanbevolen

• innovatief verbrandingssysteem

• verfijnde detailoplossingen

• grote selectie aan accessoires

 

Meer informatie te downloaden

De schoorsteenhandel.nl heeft voor u een pdf-bestand met alle belangrijke informatie over de pelletkachel MCZ THEMA Air 8 kW, u kunt deze downloaden.

Last but not least bieden we aanvullende diensten aan, zoals de populaire online productconsulent of, op verzoek, zelfs een complete 3D-haardenplanning. In dit geval raden we een uitgebreid consult aan door onze experts die u graag verder helpen via onze chatfunctie of per telefoon.

MCZ - alle vormen van vuur

De MCZ-groep (afkorting van Manufatti Camento Zanette) uit Fontanafredda (Friuli), in het noordoosten van Italië, is sinds de oprichting eind jaren zeventig eigendom van de familie Zanette. Na de eerste successen als fabrikant van cementproducten, zijn het vooral de grillhaarden van het merk Sunday, waarmee MCZ de markt veroverde.

In de jaren tachtig breidde MCZ zijn assortiment uit met open haarden en vanaf 1990 zijn daar andere producten bijgekomen zoals bijvoorbeeld inzethaarden. Met de ontwikkeling van nieuwe producten zoals pelletkachels luidden vanaf 1995 een nieuw tijdperk in voor de ovenbouw van MCZ.

Sinds 2004 concentreert MCZ haar productiefocus vrijwel uitsluitend op de verwarming van ruimten. Momenteel produceren meer dan 400 werknemers meer dan 150.000 kachels, open haarden, barbecues en kooktoestellen per jaar op vier locaties.

De pelletkachel MCZ THEMA Air 8 kW kunt u uiteraard veilig en gemakkelijk online kopen in de schoorsteenhandel.nl!

Alle gegevens zijn getest op nominale warmteafgifte en zijn afhankelijk van variant/ ontwerp. Hier alle technische details in één oogopslag:

 Nominaal vermogen  8 kW
 Brandstof  Pellet
 Ruimteverwarming  bis 197 m³
 Verwarmingsvermogen min. / max.
 2,4 / 8 kW
 Afmetingen  Hoogte: 800 mm
 Breedte: 600 mm
 Diepte: 557 mm
 Gewicht  130 kg
 Inhoud opslagruimte  14 kg
 Brandstofverbruik min. / max.  0,7 / 1,8 kg per uur

 Branduur met één vulling  
 min. / max.

 7 / 21 uren
 Ventilator  met Ventilator
 Ontwerp  zwangskonvektiert
 Warmteverdeling  één ruimte
 Rendement  90,5 %
 Uitlaatgasstroom  6,2 g / s
 Afgiftedruk  0,1 mbar (10 Pascal)
 Uitlaatgastemperatuur  170° Celsius
 Ø Buis  100 mm (achter 80 mm)
 Rookbuis aansluiting  boven, achter met bouwpakket
 Hoogte kachelpijp aansluiting 
 (boven)
 800 mm
 Verbrandingslucht  Buitenlucht aansluiting
 Ø Externe luchttoevoer  50 mm
 Veiligheidsafstanden achter/zijkant  5 / 5 cm
 Elektriciteitsverbruik
 100 Watt (230 Volt)
 Kleuren  zwart, grijs, wit
 In bedrijf zonder toezicht  ✓
 24-uurs bedrijf  ✓
 Subsidie mogelijk  ?
 Mogelijke bediening  Afstandsbediening
 Smartphone / Tablet-App
 per GSM-Modem / SMS
 Certificering  DINplus/DIN EN
 2.Stufe BimSchV
 1.Stufe BimSchV
 15a B-VG (AUT)
 CE

Inhoud van de levering

1x Pelletkachel MCZ THEMA Air 8kW van MCZ

Informatie van de fabrikant

Artikelnummer: 7115030
Fabrikant: MCZ
Garantie: 2 jaar