Geen verzendkosten
Pelletkachel MCZ FLUX Hydro 15,9kW watervoerend wit

Pelletkachel MCZ FLUX Hydro 16kW watervoerend

  • Pelletkachel MCZ FLUX Hydro met een nominale warmteafgifte van 16kW
  • Met een optimale capaciteit voor ruimteverwarming tot 393 kubieke meter
  • Getest volgens DIN EN 1478
  • Ingebouwde waterzak
  • Vooral geschikt voor kleine ruimten
Alle productdetails
€ 4.998,00
€ 0,01

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstijd circa 3 - 5 werkdagen

Configuratie

Specifieke accessoires

Uw selectie

€ 4.998,00
€ 0,01

Schoorsteen Handel
  • Over 20.000 tevreden klanten
  • Veilige orderverwerking
  • 25 Jaar Garantie
  • Klaar om te verzenden

Productdetails

Pelletkachel MCZ Flux Hydro

Als u een pelletkachel zonder franje wilt kopen die weinig vloeroppervlak nodig heeft, raden wij u aan om de MCZ FLUX Hydro watervoerende pelletkachel goed bekijken. Deze watervoerende pelletkachel kunt u dus verbinden met uw centrale verwarming en is daardoor bijzonder energie-efficiënt.

Vergeleken met het watervoerende model MCZ MUSA Hydro is het ontwerp van de FLUX Hydro zeer minimalistisch. Echte blikvangers zijn de branddeur met groot kijkvenster en de extreem platte opbouw met een buitenlaag in wit of naar keuze in het zwart of bordeaux rood. Vanwege de minimale diepte van 28 cm en de kleine veiligheidsafstand van slechts 1 cm tot de achterwand vindt de MCZ pelletkachel FLUX Hydro altijd een geschikte plaats - ook in nauwe gangen.

Flux Hydro

De technische waarden van de MCZ FLUX Hydro zijn echt indrukwekkend. De nominale warmteafgifte is 16 kW wat overeenkomt met een ruimteverwarmingscapaciteit van bijna 400 m³. 85% van de opgewekte warmte wordt geleverd aan het verwarmingssysteem, de rest gaat in de installatieruimte als convectiewarmte. Met zijn buitenluchtaansluiting kan de MCZ FLUX Hydro ook worden gebruikt voor continu gebruik in energiezuinige huizen. Een efficiënter gebruik van energie is dan nauwelijks meer mogelijk. Geen wonder dat de efficiëntie sensationeel is met 95,6%.

Aansluiting op de centrale verwarming

De MCZ FLUX Hydro heeft een geïntegreerde hoog-rendementspomp. De pelletkachel kan dus in een mum van tijd worden aangesloten op de centrale verwarming en zorgt zo voor aangename warmte in het hele huis. Als alternatief kan deze pelletkachel ook worden gebruikt voor de verwarming van huishoudelijk water. De aansluitingen voor de toevoer- en retourleidingen van de verwarmer zijn discreet geïntegreerd in de achterwand van de oven.

Op dit punt is een belangrijke opmerking voor alle bouwers op zijn plaats: deze watervoerende pelletkachel kan worden verbonden ​met een grote buffertank, een membraandrukvat met een druk van 100 liter en de bijbehorende kapafsluiter en kunnen dus meestal eenvoudig in bestaande verwarmingssystemen worden geïntegreerd. Om een ​​vlotte en veilige werking te garanderen, raden we aan om de MCZ FLUX Hydro pelletkachel te laten installeren door een vakman. Ook de aansluitingen op de verwarmings- of warmwaterleidingen kunnen het beste door een vakman worden gemaakt.

Uitgebreide standaarduitrusting

Zoals alle pelletkachels van MCZ heeft ook de FLUX Hydro veel technische kenmerken. Deze omvatten de ketel met verticale buisbundels en vasculaire warm gas binnenin, evenals het ACTIVE-systeem dat is ontwikkeld door MCZ, waarvan het belangrijkste onderdeel een geïntegreerde sensor in de oven is. Deze sensor regelt altijd de toevoer van verbrandingslucht afhankelijk van de hoeveelheid pellets in de branderpot, zodat de emissies extreem worden verminderd en de efficiëntie aanzienlijk wordt verhoogd.

Om te zorgen dat de MCZ FLUX Hydro altijd voldoende brandstof beschikbaar heeft, heeft deze een extra opslagtank met grote capaciteit, evenals een continu draaiende vijzelmotor, waardoor de pelletkachel nog stiller wordt. Desgewenst kan de MCZ pelletkachel FLUX Hydro ook individueel en eenvoudig worden geprogrammeerd en bediend met een smartphone, tablet of met een standaard mobiele telefoon. Het optioneel verkrijgbare ACTIVE + -systeem maakt het mogelijk.

Subsidie

Omdat de MCZ FLUX Hydro een watervoerende pelletkachel is, is het mogelijk dat de aankoop van deze pelletkachel in aanmerking komt voor subsidie. Voor verder informatie over de voorwaarden kijkt u het best op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (link) en in Belgie op de site van Vlaanderen (link).

Feiten op een rij

• hoogwaardige watertechnologie

• eenvoudig ontwerp

• hoogste warmte-efficiëntie

• professionele montage wordt aanbevolen

• subsidie mogelijk

• uitgebreide standaarduitrusting

• optimaal op elkaar afgestemde accessoires

Meer informatie te downloaden

De schoorsteenhandel.nl heeft voor u een pdf-bestand met alle belangrijke informatie over de pelletkachel MCZ FLUX Hydro, u kunt deze downloaden.

Last but not least bieden we aanvullende diensten aan, zoals de populaire online productconsulent of, op verzoek, zelfs een complete 3D-haardenplanning. In dit geval raden we een uitgebreid consult aan door onze experts die u graag verder helpen via onze chatfunctie of per telefoon.

MCZ - alle vormen van vuur

De MCZ-groep (afkorting van Manufatti Camento Zanette) uit Fontanafredda (Friuli), in het noordoosten van Italië, is sinds de oprichting eind jaren zeventig eigendom van de familie Zanette. Na de eerste successen als fabrikant van cementproducten, zijn het vooral de grillhaarden van het merk Sunday, waarmee MCZ de markt veroverde.

In de jaren tachtig breidde MCZ zijn assortiment uit met open haarden en vanaf 1990 zijn daar andere producten bijgekomen zoals bijvoorbeeld inzethaarden. Met de ontwikkeling van nieuwe producten zoals pelletkachels luidden vanaf 1995 een nieuw tijdperk in voor de ovenbouw van MCZ.

Sinds 2004 concentreert MCZ haar productiefocus vrijwel uitsluitend op de verwarming van ruimten. Momenteel produceren meer dan 400 werknemers meer dan 150.000 kachels, open haarden, barbecues en kooktoestellen per jaar op vier locaties.

De watervoerende pelletkachel MCZ FLUX Hydro, 16 kW kunt u uiteraard veilig en gemakkelijk online kopen in de schoorsteenhandel.nl!

Alle gegevens zijn getest op nominale warmteafgifte en zijn afhankelijk van variant/ ontwerp. Hier alle technische details in één oogopslag:

 Nominaal vermogen

 16 kW

 Brandstof

 Pellet

 Ruimteverwarming

 tot 393 m³

 Verwarmingsvermogen min./ max.

 4,5 / 16 kW

 Afmetingen

 Hoogte: 1119 mm
 Breedte: 989 mm 
 Diepte: 279 mm

 Stroomverdeling Water / Lucht

 Ca. 85 / 15 %

 Gewicht

 180 kg

 Inhoud opslagruimte

 23 kg

 Brandstofverbruik min./ max.

 1 / 3,3 kg per uur

 Brandduur met een volledige vulling min./  max.

 7 / 21 Uren

 Ventilator

 Zonder ventilator

 Ontwerp

 Watervoerend

 Warmteverdeling

 één of meerdere ruimten

 Rendement

 95,6 %

 Uitlaatgasstroom

 9,8 g / s

 Afgiftedruk

 0,1 mbar (10 Pascal)

 Uitlaatgastemperatuur

 90° Celsius

 Ø Buis

 80 mm

 Rookbuis aansluiting 

 Boven of achter

 Hoogte kachelpijp aansluiting (boven)

 1119 mm

 Hoogte kachelpijp aansluiting (achter)

 317 mm

 Verbrandingslucht

 Buitenlucht aansluiting

 Ø Externe Luchttoevoer (achter)

 50 mm

 Veiligheidsafstanden achter/zijkant

 10/ 20 cm

 Stralingsbereik

 1000 mm

 Elektriciteitsverbruik

 80 Watt (230 Volt)

 Kleuren

 Zwart, rood, wit

 In bedrijf zonder toezicht

 ✓

 24-uurs bedrijf

 ✓

 Subsidie mogelijk

 ?

 Mogelijke bediening

 Bedieningspaneel
 Smartphone / Tablet-App
 Per GSM-Modem / SMS

 Certificering

 DINplus/DIN EN
 2.Stufe BimSchV
 1.Stufe BimSchV
 15a B-VG (AUT), VKF (CH)
 CE

Inhoud van de levering

1x Pelletkachel MCZ FLUX Hydro 16kW watervoerend van MCZ

Informatie van de fabrikant

Artikelnummer: 7113014
Fabrikant: MCZ
Garantie: 2 jaar