Geen verzendkosten
Pelletkachel MCZ CUTE Air 8kW - Zwarte behuizing

Pelletkachel MCZ CUTE Air 8kW

  • Pelletkachel MCZ CUTE Air met een nominale warmteafgifte van 8kW
  • Met een optimale capaciteit voor ruimteverwarming tot 172 kubieke meter
  • Getest volgens DIN EN 14785
  • Met warme lucht blazer
  • Buitenlucht aansluiting
  • Bijzonder weinig ruis
Alle productdetails
€ 3.476,99
€ 3.076,99

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstijd circa 3 - 5 werkdagen

Configuratie

Kies hier uw specifieke accessoires

Uw selectie

€ 3.476,99
€ 3.076,99

Schoorsteen Handel
  • Over 20.000 tevreden klanten
  • Veilige orderverwerking
  • 25 Jaar Garantie
  • Klaar om te verzenden

Productdetails

Pelletkachel MCZ CUTE Air 8kW

Iedereen die een pelletkachel met een ongewoon uiterlijk wil aanschaffen, maar wel tegelijkertijd een bijzonder geavanceerde verwarmingstechnologie wilt hebben, heeft waarschijnlijk wel gehoord van de pelletkachel pioneer MCZ uit Italië. Een van de buitengewone modellen in MCZ's brede assortiment is de pelletkachel CUTE Air, die dankzij de compacte afmetingen en verfijnde details bijzonder geschikt is voor kleine woonruimte´s.

MCZ Cute Air

De pelletkachel MCZ CUTE Air is visueel erg traditioneel. De zeer compacte en slechts 80 cm hoge pelletkachel is volledig van staal en uitsluitend in mat zwart verkrijgbaar. De weelderige, gietijzeren vuurhaarddeur met groot kijkvenster, dat uitkijkt op het fascinerende vlammenspel in het binnenste van de oven, past perfect in het zwarte lichaam in het klassieke ontwerp van de jaren ´50. Bijzonder geavanceerd is de rookgasaansluiting in het bovenste gedeelte, die eenvoudig kan worden gekoppeld aan bestaande muurverbindingen.

Krachtig ACTIVE-systeem

Wat technische kenmerken betreft, verschilt de CUTE Air pelletkachel aanzienlijk van de concurrentie: het ACTIVE-systeem bijvoorbeeld dat is ontwikkeld door MCZ, waarvan het belangrijkste onderdeel een geïntegreerde sensor in de verbrandingskamer is, is zéér onderscheidend ten opzichte van andere fabrikanten. Deze sensor regelt dat de toevoer van verbrandingslucht altijd afhankelijk is van de hoeveelheid pellets in de branderpot, zodat de emissies extreem worden verminderd en de efficiëntie aanzienlijk wordt verhoogd. Met een nominale warmteafgifte van 8 kW behaalt de CUTE Air een rendement van 91,7%. Dit maakt het mogelijk om een middelgrote kamer met een totaal volume tot 172 m³ constant warm te houden.

Een andere bijzonder eigenschap van deze retrokachel is de zogenaamde no-air-functie. Met deze functie kan de geforceerde ventilatie op "Stil" worden ingesteld, zodat de oven vrijwel geruisloos wordt gebruikt en een verdeling door natuurlijke convectie in de kamerhitte ontwikkelt.

Uitgebreide standaarduitrusting

Zoals alle pelletkachels in de Air-serie van MCZ, wordt de CUTE Air ook geleverd met een uitgebreide reeks standaardfuncties. Dit is bijvoorbeeld de behuizing van de pelletkachel die bestaat uit Alutec (chamotte met aluminiumdeel), maar ook de de zelfreinigende schijf (vanaf 250 graden verbrandings kamertemperatuur) en een klep om de verbrandingslucht met automatische back-up te regelen.

Bij de levering inbegrepen is een handige afstandsbediening waarmee de MCZ CUTE Air gemakkelijk vanaf de bank kan worden bediend. ALs u dat wenst dan kunt u er ook voor zorgen dat de pelletkachel wordt bediend via WIFI. U kunt dan deze pelletkachel bedienen via smartphone of tablet - vooral voor mensen die veel reizen en toch een warm huis willen betreden, een onmisbare functie!

Feiten op een rij

• compacte pelletkachel

• klassiek jaren 50-ontwerp

• hoge warmte-efficiëntie

• professionele montage wordt aanbevolen

• innovatief verbrandingssysteem

• verfijnde detailoplossingen

• grote selectie aan accessoires

 

Meer informatie te downloaden

De schoorsteenhandel.nl heeft voor u een pdf-bestand met alle belangrijke informatie over de pelletkachel MCZ CUTE Air, u kunt deze downloaden.

Last but not least bieden we aanvullende diensten aan, zoals de populaire online productconsulent of, op verzoek, zelfs een complete 3D-haardenplanning. In dit geval raden we een uitgebreid consult aan door onze experts die u graag verder helpen via onze chatfunctie of per telefoon.

MCZ - alle vormen van vuur

De MCZ-groep (afkorting van Manufatti Camento Zanette) uit Fontanafredda (Friuli), in het noordoosten van Italië, is sinds de oprichting eind jaren zeventig eigendom van de familie Zanette. Na de eerste successen als fabrikant van cementproducten, zijn het vooral de grillhaarden van het merk Sunday, waarmee MCZ de markt veroverde.

In de jaren tachtig breidde MCZ zijn assortiment uit met open haarden en vanaf 1990 zijn daar andere producten bijgekomen zoals bijvoorbeeld inzethaarden. Met de ontwikkeling van nieuwe producten zoals pelletkachels luidden vanaf 1995 een nieuw tijdperk in voor de ovenbouw van MCZ.

Sinds 2004 concentreert MCZ haar productiefocus vrijwel uitsluitend op de verwarming van ruimten. Momenteel produceren meer dan 400 werknemers meer dan 150.000 kachels, open haarden, barbecues en kooktoestellen per jaar op vier locaties.

De pelletkachel MCZ CUTE Air 8kW kunt u uiteraard veilig en gemakkelijk online kopen in de schoorsteenhandel.nl!

Alle gegevens zijn getest op nominale warmteafgifte en zijn afhankelijk van variant/ ontwerp. Hier alle technische details in één oogopslag:

 Nominaal vermogen  8 kW
 Brandstof  Pellet
 Ruimteverwarming  tot 172 m³
 Verwarmingsvermogen min. / max.
 2,4 / 8 kW
 Afmetingen  Höhe: 800 mm
 Breite: 600 mm
 Tiefe: 556 mm
 Gewicht  130 kg
 Inhoud opslagruimte  14 kg
 Brandstofverbruik min. / max.  0,6 / 1,6 kg per uur

 Branduur mit één vulling min. / max.

 9 / 22 uren
 Ventilator  met ventilator
 Warmteverdeling  één ruimte
 Rendement  91,7 %
 Uitlaatgasstroom  4 g / s
 Afgiftedruk  0,1 mbar (10 Pascal)
 Uitlaatgastemperatuur  160° Celsius
 Ø Buis  100 mm
 Rookbuis aansluiting  boven, achter
 Hoogte kachelpijp aansluiting (boven)  880 mm
 Hoogte kachelpijp aansluiting (achter)  289 mm
 Verbrandingslucht  Buitenlucht aansluiting
 Ø Externe luchttoevoer  50 mm
 Veiligheidsafstanden achter/zijkant  5 / 5 cm
 Elektriciteitsverbruik
 80 Watt (230 Volt)
 Kleur  zwart
 In bedrijf zonder toezicht  
 24-uurs bedrijf  ✓
 Subsidie mogelijk  ?
 Mogelijke bediening

 Afstandsbediening
 Smartphone / Tablet-App
 per GSM-Modem / SMS

 Certificering  DINplus/DIN EN
 2.Stufe BimSchV
 1.Stufe BimSchV
 15a B-VG (AUT)
 CE

Inhoud van de levering

1x Pelletkachel MCZ Cute Air 8kW van MCZ

Informatie van de fabrikant

Artikelnummer: 7115029
Fabrikant: MCZ
Garantie: 2 jaar