Wij zijn gedurende deze tijd gewoon normaal telefonisch bereikbaar en het leveren van de goederen vindt plaats als gewoonlijk Wij zijn gedurende deze tijd gewoon normaal telefonisch bereikbaar en het leveren van de goederen vindt plaats als gewoonlijk

Houtkachel Oranier Polar 8 - 8kW

 • Houtkachel Oranier Polar 8 met een nominaal vermogen van 8 kw
 • Van goed kwaliteit en een warm rustgevend gevoel
 • Verkrijgbaar met stijlvolle, levensechte kacheluitvoering
 • Milieubewust en kwalitatief 24 uur gebruik
 • Efficiënte en onberispelijke verbranding door triple-air-systeem
 • Uitgerust met een uniek ontwerp en uitgebreide functies
 • Met een optimale capaciteit voor ruimteverwarming tot 186 kubieke meter
 • Getest volgens DIN EN 13240
Alle productdetails

€ 1.717,00
€ 1.799,00

Leveringstijd 2-5 Werkdagen

Uw selectie

Dit product is momenteel niet beschikbaar!

Schoorsteen Handel
 • Over 20.000 tevreden klanten
 • Veilige orderverwerking
 • 25 Jaar Garantie
 • Klaar om te verzenden

Productdetails

Houtkachel Oranier Polar 8 - 8kW

Als u een representatieve kachel wilt kopen, maar tegelijkertijd belang hecht aan een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding, kunt u de Polar-serie van Oranier niet negeren. De populaire serie van het traditionele bedrijf uit Haiger in het noorden van Hessen varieert van het instapmodel met 5 kW tot het 10 kW-model met ketel voor het aansluiten op de centrale verwarming. Een echte meerjarige brander is de haard Oranier Polar 8 met een nominaal warmtevermogen van 8 kW.

Oranier Polar 8Vergeleken met het zustermodel Oranier Polar 6 is de Polar 8 al veel statiger. Dit komt vooral door de grotere verbrandingscompartiment (29 x 43 x 35 cm) en de aanzienlijk grotere proporties (120,5 x 64,9 x 50,2 cm) van de nauwkeurig gefabriceerde behuizing van zwart of grijs staal. Desalnietemin blijft het ontwerp van de een tijdloze klassieker. Nog steeds opvallend is de licht gebogen vuurhaarddeur met panoramische kijkvenster en zelfkoelende roestvrijstalen handgreep. De harmonieuze totaalindruk wordt aangevuld door een verwarmingscompartiment boven de brandstofcel en een houtopslagruimte in het onderste deel van de kachel.

Wie houdt er niet zo puristisch van, kan de kachel uitrusten met een warmte-isolerende afdekplaat en bijbehorende zijpanelen: er zijn in totaal negen verschillende decors gemaakt van speksteen, zandsteen of keramiek beschikbaar. Nieuw is de keramische structuur "Lines", die een aanzienlijk hogere warmteopslagcapaciteit heeft dankzij een bijzonder hoog aandeel vuurspuwing.

Wat betreft de uitvoering van de kachel kan het Orange Polar 8 putten onbeperkte middelen: de nominale warmtevermogen 8 kW, hetgeen overeenkomt met een verwarmde oppervlakte van 186 m³. Bijzonder praktisch: voor binnenluchtonafhankelijke werking kan de bluscel van de Oranier Polar worden uitgerust met een extra aansluiting voor aansluiting op de externe luchttoevoer. Dan is deze krachtige kachel ook geschikt voor een 24-uurs continue werking.

De efficiëntie van het Orange Polar 8 bedraagt ​​bijna 80%: Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de eigen ontwikkelde triple-luchtsysteem stroomt in de voorverwarmde tertiaire luchtmondstuk door de achterwand en zorgt voor een schone verbranding. Om de hoge temperaturen tijdens het verbrandingsproces permanent te weerstaan, was de vuurkist bekleed met hoogwaardig vermiculiet. Bovendien zorgt de tweepuntssluiting, die ook deel uitmaakt van de standaarduitrusting, ervoor dat de grote branddeur niet vervormt en dat de dichtheid ervan permanent is gegarandeerd.

Op dit punt een korte verwijzing naar alle doe-het-zelf installateurs: het verschaffen van kleine technische vaardigheden, kan worden ingesteld in een mum van tijd zelfs de Oranjemannen Polar 8ste Degenen die zichzelf niet vertrouwen, moeten een specialist inhuren. We regelen graag een gespecialiseerde handelaar uit uw regio.

Innovatief triple-air-systeem

Het Oranier drievoudige luchtsysteem is gebaseerd op een eenvoudig principe: de primaire lucht is verantwoordelijk voor de priming, de secundaire lucht voor de continue brandende en de tertiaire lucht voor het extra afvuren van de verbranding, zodat een naverbranding plaatsvindt. De bottom line is daarom altijd aanwezig voor een optimaal gedoseerde verbrandingslucht, waar deze nodig is voor het verbrandingsproces. Geen wonder dat de meeste kachels van Oranier voor meer dan 80% efficiënt zijn.

Geïntegreerde Airwash systeem

De draaideur van de Oranier Polar 8 is gemaakt van keramisch glas, waardoor het hoogste niveau van veiligheid wordt gegarandeerd. Desalniettemin beïnvloeden factoren zoals houtvolume, houtvochtigheid, schoorsteendruk, constructie en werking de reinheid van de lens. Oranier heeft daarom een ​​zeer effectief schijfspoelsysteem ontwikkeld waarbij een opzettelijk gerichte luchtstroom de condensatie en afzetting van stofdeeltjes en roet aan de binnenkant van de schijf voorkomt. Zodoende blijft het zicht op de comfortabele vlammen vrij - en is het opwarmingsplezier onbewolkt.

Feiten op een rij

 

• aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding

• klassiek design

• hoger Werkingsrendement

• schonere verbranding

• talrijke behuizingen

•geintegreerd Airwash systeem

• voor houtlengte tot 40 cm

 

Meer informatie over de Download

De schoorsteenspecialistenhandel bezit voor u alle belangrijke informatie over de Houtkachel Oranier Polar 8 - 8kW als PDF-bestand om te downloaden.

Last but not least bieden we ook aanvullende diensten aan, zoals de populaire online productconsulent of, op verzoek, zelfs een complete 3D-ovenplanning voor u. In dit geval raden we een uitgebreid consult aan door onze experts die u graag helpen via onze chatfunctie en via de mail info@schoorsteenhandel.nl of via het nummer 020 210 50 03.

De traditionele Oranier

Oranier Heiztechnik GmbH is een traditioneel bedrijf dat al meer dan 100 jaar kachels maakt in Duitsland zorgt. De bekende fabrikant van houtkachels, houtkachels en pelletkachels zet in op ontwikkeling van baanbrekende technologieën en wordt beschouwd als een pionier op het pad naar de CO2-neutrale verbranding van brandhout en pellets.

Met zijn verwarmingstechniek systemen bewijst Oranier zijn bekwaamheid op het hoogste niveau. Al vele jaren staan innovatieve milieuconcepten met watervoerende houtkachels, zonnesystemen, buffertanks en netwerktechnologie op de agenda van het traditionele bedrijf uit Haiger (bij Dillenburg).

De Houtkachel Oranier Polar 8 - 8kW kunt u veilig en gemakkelijk in onze online shop www.schoorsteenhandel.nl aanschaffen!

Alle gegevens zijn getest op nominale warmteafgifte en zijn afhankelijk van variant/ ontwerp. Hieronder vindt u alle technische details in één oogopslag:

 Nominaal vermogen  8 kW
 Warmtevermogen  Minimum: 3,6 kW
 Maximum: 8,8 kW
 Brandstof  Hout
 Houtkoolbriketten
 Houtbriketten
 Ruimtevermogen  tot 186 m³
 Basisvorm  ovaal
 Afmetingen  Hoogte: 1205 mm
 Breedte: 649 mm
 Diepte: 502 mm
 Verbrandingskamer afmetingen  Hoogte: 380 mm
 Breedte: 430 mm
 Diepte: 350 mm
 Kijk venster  Hoogte: 522 mm
 Breedte: 415 mm
 Houtlengte  tot 400 mm
 Kachelpijp aansluiting  boven
 achter
 Kachelpijp diameter  ∅ 150 mm
 Verbrandingslucht  Buitenluchtaansluiting
 Externe Luchttoevoer  ∅ 100 mm
 Gewicht  150 kg
 Werkingsrendement  79,7 %
 Rooster  Vlak rooster
 Kleur  zwart
 grijs
 bruin
 beige
 geel
 rood
 cotto
 Verbrandingskamer uitvoering
 Vermiculit
 Uitlaatgastemperatuur  312 °C
 Rookkanaal massadebiet  9,3 g/s
 Afgefitedruk  0,12 mbar (12 Pascal)
 Behuizing  Staal
 Natuursteen
 Keramisch
 Kijkvensters  1 kijkvenster
 Meervoudige bezetting  ✓
 24h Operationeel  ✓
 Meervoudige vergrendeling
 ✓
 DIN EN 13240  ✓
 Certificering  DINplus/DIN EN
 2.Stufe BimSchV
 1.Stufe BimSchV
 15a B-VG (AUT)
 CE

Inhoud van de levering

1x Houtkachel Oranier Polar 8 - 8kW

Informatie van de fabrikant

Artikelnummer: 5448-29
Fabrikant: Oranier
Garantie: 2 jaar
Vermogen: 8 kW
Fabrikant: Oranier
Uitvoering: standaard
Basisvorm: ovaal
Verbandingslucht: buitenlucht aansluiting