Woordenlijst

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Schoorsteenkap

Schoorsteenkappen worden naar gelang de functie gecategoriseerd en gedefinieerd. Het is belangrijk dat er alleen materiaal gebruikt dat getest is en dat de schoorsteen niet vernauwd wordt in de doorsnede. De as van de schoorsteenafdekking moet in de verlenging van de schoorsteen as liggen en uitwijkingen van de uitlaatgasstroom mogen alleen worden aangebracht als de functie van de schoorsteen anders niet kan worden bereikt. Het gebruik van bewegende delen is niet toegestaan en de belangrijkste toepassing van schoorsteenafdekkingen met het gevolg:

 

· Verbetering van de schoorsteentrek

 

· Regen / weersbescherming

 

· Bescherming van de schoorsteenkop

 

In het geval van een ongunstige schoorsteenrangschikking en een verhoogde gevoeligheid voor vallende wind, kan een schoorsteenafdekking het drijfvermogen verbeteren - de verantwoordelijke schoorsteenveger verstrekt informatie, rekening houdend met de bouwsituatie, dakvorm, windrichting welk onderdeel ter plaatse geschikt is.

 

Om de trek door de schoorsteen te verbeteren zijn de schoorstenenkappen van Hurricane , de schoorsteenkap, die Schlitzhaube of de draaibare open haard kap. Alle producten moeten zodanig worden gekozen dat ze op de bestaande constructie of de bestaande roestvrijstalen schoorsteen kunnen worden geplaatst. Als regenbescherming kan bijvoorbeeld de lamellenhoed HUBO, de Hollandse -of Zwedenkap gebruikt worden.