Een brandend vuur geeft warmte af aan de omgeving. Dit wordt gedaan door hout of kolen om te zetten in warmte-energie. Tegelijkertijd komt er ook rook vrij tijdens het verbrandingsproces. Rook is een mengsel van een vaste stof in een gasfase en bevat verschillende en soms giftige stoffen

Brunner Inzethaarden

BRUNNER is een traditioneel familiebedrijf en toonaangevend producent van houtbrandtechniek voor de ambachtelijke kachelbouw.

Iedereen die een openhaard of kachel heeft gekocht weet hoe belangrijk een goede brandbeveiliging is. Om uw woning zo brandveilig mogelijk te maken, is voor uw haard een brandwerende grondplaat of vonkwerende plaat voorgeschreven. Hier vindt u alles wat u over dit onderwerp moet weten.

De schoorsteenveger is verantwoordelijk voor het onderhouden van schoorstenen binnen en van buiten. Hij is dé specialist in alle vragen rondom rookafzuiging en adviseert u ook graag, bijvoorbeeld bij het inbouwen van een kachel.

Slechte schoorsteentrek, de oorzaken ervan!

Hoe komt het dat Uw schoorsteen slecht trekt? Hoe kan je slechte trek het beste aanpakken? Weten we dat een slecht trekkende schoorsteen voor een onprettige stookervaring yorgt en nog belangrijker en kan er toe kan leiden dat je in een onveilige woonsituatie komt? Daarom is het belangrijkdat u aandacht besteedt aan het ontwerp van het rookkanaal, de luchttoevoer en de in grote mate invloed van wind op het rookkanaal.

Drooff houtkachels zijn indrukwekkend van ontwerp met minimale ruimtevereisten. De creatieven van Drooff kachels hebben een echt meesterwerk gecreerd op het veld van Kachels.

Alles over flexibele kachelpijpen

Wilt u een apparaat aansluiten op uw bestaande schoorsteenkanaal, maar het is te oud, te groot, niet waterdicht genoeg?
Het flexibele kachelpijp speelt een cruciale rol bij de goede werking van uw verwarmingstoestel.

TERMATECH Houtkachels. Wie zegt dat een houtkachel niet net zo mooi kan zijn als hij efficiënt en milieuvriendelijk is?

Pelletkachel onderhoud

Pelletkachel onderhoud bestaat uit dagelijks,- wekelijks en jaarlijks onderhoud. De onderhoud van een pelletkachel kunt u het beste uitvoeren met een daarvoor bestemde asstofzuiger worden gedaan.

Olsberg: Duitse kwaliteit sinds 1577

Al jaren voldoet de kachelfabrikant Olsberg aan de wensen en behoeften van zijn klanten. Dit geldt voor al het gietijzer, plaatstaal, aluminium en natuurlijk roestvaststaal. De houtkachels van Olsberg zijn een schoolvoorbeeld van de Duitse degelijkheid.

De houtkachel mag blijven branden in Nederland

Het kabinet wilde de houtkachel niet verbieden, maar er moesten wel maatregelen komen om vervuiling en overlast door houtstook te verminderen, waaronder een systeem om stokers te waarschuwen als de weersomstandigheden te ongunstig zijn om de kachel aan te steken.

Wist u dat Hout, stammen, pellets en bloedplaatjes zijn de primaire bron van biomassa-energie. Het gebruik van biomassa voor verwarming heeft veel voordelen. U hoeft niet langer uw haar te scheuren wanneer uw elektriciteitsrekening aankomt of uw gasflessen te verbergen. Kies eenvoudig een geschikte kachel, zoals een houtkachel of pelletkachel.

Seite